Vam je ostalo riža od prejšnjega dne in ne veste, kako bi ga porabili? Odlična ideja so ocvrte riževe kroglice, ki bodo navdušile vse. Tokrat smo jih pripravili v cvrtniku na vroč zrak.

Sestavine

  • 4 skodelice riža, ki je ostal od prejšnjega dne
  • 1 čebula
  • 50 g parmezana
  • 2 jajci
  • peteršilj
  • drobtine

Postopek

V ponvi prepražite čebulo na olju, da porjavi. V večji skledi zmešajte riž, 2 jajci, peteršilj, malo soli, parmezan in dodajte prepraženo čebulo. Dobro premešajte in oblikujte kroglice, ki jih povaljate v drobtinah. Če imate cvrtnik na vroč zrak, jih 20 minut pecite v njem na 200 stopinjah. Lahko pa jih tudi ocvrete v ponvi na olju. Zraven se odlično poda sveža špinača, popražena na česnu in olivnem olju z žlico kisle smetane.

Nasvet:

Če ste ljubitelji sira, lahko v riževo kroglico zavijete mozzarelo, ki se bo slastno stopila med peko in dodala še boljši okus.

PREBERITE TUDI: Recept: Arančini (polnjene riževe kroglice)

 

Prejšnji članekSeznam živil, ki so nevarna za pse in jih ne smejo uživati
Naslednji članek5 nasvetov za nego kože, ki vam pravzaprav škodujejo in jih ne bi smeli upoštevati