Kostanj lahko uporabimo na mnoge načine, priljubljen je tudi v sladicah. Če mu dodamo še sladko smetano, je odličen okus zagotovljen.

Sestavine

  • 1 kg kostanja
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 100 ml ruma ali amaretta po želji
  • voda za kuhanje kostanja

Recept: Sladki kostanjev pire, jesenska sladica, ki navduši

Postopek

  • Kostanj narežemo in položimo na pekač. Pečemo jih 20 minut na 250 stopinjah.
  • Pečen kostanj olupimo in očistimo ter damo v posodo z vodo in sladkorjem.
  • Vode mora biti toliko, da je kostanj pokrit, kuhamo ga 10 do 15 minut.
  • Ko je kostanj pripravljen, ga zmeljemo ali za okus zmešamo z malo ruma ali amaretta in postrežemo s stepeno smetano.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo 2 % ljudi lahko reši to uganko, ste med njimi
Naslednji članekKatera živila dati v cvrtnik na vroč zrak namesto v ponev?