Sezona bučk je v polnem zagonu, zato lahko iz njih pripravljamo različne jedi. Tokrat smo za vas izbrskali recept za pogačo z bučkami in korenčkom, ki bo razveselila vsakega jedca.

Sestavine

  • 200 g bučk
  • 150 g korenja
  • 1 mlada čebula (ali 1 manjša čebula)
  • 50 g moke
  • 50 g koruzne moke
  • 100 – 130 g vode (odvisno koliko potrebujete, morate dobiti gladko testo)
  • sol, poper
  • ekstra deviško olivno olje
  • svež rožmarin

Postopek

  • Bučko narežemo na kolute. Čebulo sesekljamo na srednje drobno. Korenček naribamo.
  • Vse damo v skledo in popopramo in solimo. Dobro premešamo.
  • Pokrijemo za 45 minut, da zelenjava spusti vodo.
  • Po pretečenem času odlijemo vodo v drugo skledo, kamor dodamo še moko in dve žlici olivnega olja. Premešamo.
  • Dodamo še 100 ml vode, mešamo, dokler ne dobimo kremnega testa (glejte video).
  • Testo prelijemo čez zelenjavo in dobro premešamo.
  • Pekač namastimo z oljem in vanj položimo testo.
  • Posujemo z koruzno moko, rožmarinom in olivnim oljem.
  • Pečemo na 190 stopinjah, približno 30 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Najdite vsiljivo papriko v manj kot 20 sekundah
Naslednji članekTega vam nihče ni povedal, a takšen je pravilen način vzdrževanja vaših vzmetnic