Sezona bučk je v polnem zagonu, zato lahko iz njih pripravljamo različne jedi. Tokrat smo za vas izbrskali recept za pogačo z bučkami in korenčkom, ki bo razveselila vsakega jedca.
Sestavine
- 200 g bučk
- 150 g korenja
- 1 mlada čebula (ali 1 manjša čebula)
- 50 g moke
- 50 g koruzne moke
- 100 – 130 g vode (odvisno koliko potrebujete, morate dobiti gladko testo)
- sol, poper
- ekstra deviško olivno olje
- svež rožmarin
Postopek
- Bučko narežemo na kolute. Čebulo sesekljamo na srednje drobno. Korenček naribamo.
- Vse damo v skledo in popopramo in solimo. Dobro premešamo.
- Pokrijemo za 45 minut, da zelenjava spusti vodo.
- Po pretečenem času odlijemo vodo v drugo skledo, kamor dodamo še moko in dve žlici olivnega olja. Premešamo.
- Dodamo še 100 ml vode, mešamo, dokler ne dobimo kremnega testa (glejte video).
- Testo prelijemo čez zelenjavo in dobro premešamo.
- Pekač namastimo z oljem in vanj položimo testo.
- Posujemo z koruzno moko, rožmarinom in olivnim oljem.
- Pečemo na 190 stopinjah, približno 30 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku