Če imate radi marmelado, potem vas bo navdušila tudi bučna. Marsikdo bi rekel, da zelenjava ne paše v marmelado, a čisto vsi, ki so jo poskusili, niso mogli verjeti, da je narejena iz buče. Okus namreč nič kaj ne spominja nanjo.

Letos pripravite bučno marmelado, odlična ideja za zimski namaz

Sestavine

  • 3 kg buče
  • 1000 g sladkorja
  • 2 vanilijev sladkor
  • limona

Postopek

  1. Bučo operemo, nato olupimo in temeljito očistimo pečk.
  2. Narežemo na kocke in postavimo na stran.
  3. Vzemite večji lonec, v katerega boste razporedili kocke buče, da pokrije dno, nato pa nalijte približno en deciliter vode in kuhajte na visoki temperaturi približno pet minut od trenutka, ko zavre.
  4. Bučo zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo sladkor in kuhamo na nizki temperaturi približno eno uro.
  5. Vedeli boste, da je končana, ko jo poskusite premešati z metlico in bo na dnu ostala sled marmelade.
  6. Zaprite v sterilizirane kozarce, pokrijte z deko in pustite, da se ohlaja na sobni temperaturi.
  7. Shranite na hladno in temno mesto.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj se zgodi, če jeste mandarine. Njihove zdravstvene koristi so malo znane
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #31