Domov Recepti Recept: testenine s pinjolami in pestom

Recept: testenine s pinjolami in pestom

Pripravite si testenine malo drugače, kot ste vajeni.

151
0
SHARE
Testenine

Včasih nam pri prehrani preprosto zmanjka idej (in časa). Tokrat preberite recept, ki vam bo vzel malo časa, zadovoljil vaše brbončice in vas navdušil.

PREBERITE TUDI: Recept: Nutellamisu

Sestavine za 2 osebi

  • 250 g polnozrnatih ali pirinih testenin;
  • domač ali kupljen bazilikin pesto;
  • 50 g pinjol;
  • 1 strok česna in malo čebule;
  • 1 bučka:
  • oljčno olje;
  • maslo;
  • parmezan.

Postopek

Na štedilnik pristavite vodo in skuhajte testenine – polnozrnate ali pirine, po želji. Medtem nasekljajte čebulo in česen in ju popražite na oljčnem olju in maslu. Dodajte nasekljane bučke in pražite še približno 5 minut. Nato dodajte pinjole in jih pražite kakšno minuto (le toliko, da sprostijo aromo in se zmehčajo. Pinjole so najboljše čim manj toplotno obdelane, saj tako ohranijo največ svojih hranilnih vrednosti). Dodajte bazilikin pesto, količina po želji; nekaterim je zaradi močnega okusa dovolj ena žlica, drugi ga dodajo več. Vse skupaj premešajte in odstavite. Odstavite testenine, ko so skuhane. Testenino in omako dobro premešajte, dodajte žlico masla in nariban parmezan. Dober tek!

Pinjole imajo visoko hranilno vrednost

Pinjole so užitna semena borovcev iz rodu Pinus. Uporabljajo se v mnogih tujih kuhinjah, praktično po celem svetu, pri nas pa so najbolj znane po tem, da se jih uporabi pri izdelavi bazilikinega pesta. Pinjole imajo odličen okus, ki ga mnogi obožujejo. Lahko jih uporabimo kot samostojen prigrizek, v solatah, predjedeh ali glavnih jedeh. Zaradi visoke hranilne vrednosti so pinjole odličen prigrizek, ki telesu dajo dolgoročno energijo. Zaradi svojih, spodaj naštetih lastnosti, varujejo srce, lepšajo kožo in zmanjšujejo apetit. Dobro vplivajo na prebavo in dihalne poti.

Pinjole imajo namreč veliko;

  • beljakovin;
  • vlaknin;
  • železa;
  • antioksidantov;
  • zdravih maščob.

 

ODDAJ ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.