To je kremast, osvežilen in spomladanski recept s šparglji in lososom. Šparglje kuhamo na pari, lososa pa na kratko popečemo v ponvi. Vse sestavine združimo s testeninami in v pol ure je okusno kosilo na mizi.

Sestavine

  • 230 g špargljev
  • Sol po okusu
  • 15 g masla
  • 1,5 čajne žličke sesekljane šalotke
  • 240 ml sladke smetane
  • 120 g dimljenega lososa
  •  Sveže mlet poper
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 280 g testenin
  • 2 žlici sveže sesekljanega kopra

Postopek

  1. Špargljem odrežemo konce, stebla pa olupimo in prerežemo diagonalno.
  2. Šparglje kuhamo na pari približno 3 minute, dokler se rahlo ne zmehčajo, a so še vedno svetlo zeleni. Speremo s hladno vodo, dobro odcedimo s papirnatimi brisačkami in odstavimo.
  3. V velikem loncu zavremo vodo za testenine.
  4. Medtem ko čakamo, da voda zavre, v veliki kozici raztopimo maslo. Dodamo šalotko in jo pražimo do mehkega. Primešamo smetano za kuhanje in pustimo vreti približno 5 minut, da se krema zgosti.
  5. Lososa narežemo na koščke, dodamo sladki smetani in odstavimo z ognja. Začinimo s poprom in limoninim sokom ter dodamo šparglje.
  6. Ko voda zavre, dodamo testenine, enkrat ali dvakrat premešamo, nato pa kuhamo še dve ali tri minute, ko voda ponovno zavre. Dobro precedimo.
  7. Omako na kratko segrejemo. Testenine prestavimo v toplo skledo, prelijemo z omako in premešamo. Potresemo s koprom in postrežemo.

Recept: Testenine s šparglji in dimljenim lososom


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki med polno rožami se skriva čebela. Jo lahko najdete?
Naslednji članekOptična iluzija: Le 0,3 % najpametnejših ljudi lahko najde zajčka na sliki