Ste poskusili kdaj priljubljeno sladkarijo iz trgovin? Če ste jo, potem veste, kako božanskega okusa je. Tokrat smo našli recept za domačo pripravo, ki je zelo podoben približek in zelo hitro je pripravljen. Poskusite, ne bo vam žal.

Sestavine

  • 150 g čokoladnih piškotov
  • 200 g rikote
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 150 g kuhanega kondenziranega mleka
  • 80 g čokolade
  • 30 ml tople smetane
  • 30 g zdrobljenih lešnikov
Najprej po pekaču razporedimo piškote. Vir: Youtube.com
Najprej po pekaču razporedimo piškote. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Čokoladne piškote damo v skledo in jih s paličnim mešalnikom razdrobimo v drobtine.
  • V drugo skledo damo rikoto in jo posujemo s sladkorjem v prahu. Premešamo.
  • Dodamo 200 ml sladke smetane in začnemo stepati z električnim mešalnikom, da dobimo kremno zmes.
  • 150 g kuhanega kondenziranega mleka (pripravo si preberite pod video posnetkom recepta) spasiramo s paličnim mešalnikom, tako da dobimo tekočo teksturo. Prelijemo ga v vrečko za brizganje.
  • V pekač damo najprej zdrobljene piškote in začnemo s sestavljanjem plasti.
  • Na piškote nabrizgamo mešanico sladke smetane in rikote, nato nabrizgamo kondenzirano mleko, nato še eno plast piškotov, na njo še eno plast kreme z rikoto in zaključimo s čokoladnim prelivom.
  • Čokoladni preliv naredimo tako, da nad vodno kopeljo stopimo čokolado, ki ji primešamo toplo sladko smetano. Preliv polijemo čez zadnjo plast in posujemo z zdrobljenimi lešniki.
  • Sladico postavimo v hladilnik čez noč.

Video recept

Še nekaj enostavnih receptov:

Kako pripravimo kuhano (karamelizirano) kondenzirano mleko?

  • Zavremo 2–3 l vode. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Manjšo plitvo ognjevarno posodo položimo v večjo ognjevarno posodo ali v globlji pekač. Kondenzirano mleko nalijemo v  posodo, ki je v pekaču. Vmešamo ščep sol. V večjo posodo/pekač nalijemo toliko vroče vode, da sega do polovice višine manjše posode.
  • Slednjo pokrijemo z alu folijo, vse skupaj pa položimo v ogreto pečico za 60–90 minut.
  • Mleko se mora zgostiti in postati rjave barve (mora karamelizirati).
Prejšnji članekNaredi sam: Prekrasen adventni venček
Naslednji članekNaredi sam: 30 božičnih okraskov, ki jih lahko naredite v 5 minutah