Ko gre za torte, nas večina takoj pomisli na bogato čokolado, kremasto vanilijo ali pisano sadje. Toda ali ste kdaj pomislili, da bi torti dodali rdečo peso? Ta svetlo rdeča korenasta zelenjava ni le bogata s hranili, ampak zagotavlja tudi neverjetno barvo in značilen okus.

Sestavine

  • 200 g rdeče pese, kuhane
  • 170 g moke
  • 30 g nesladkanega kakava v prahu
  • 130 g sladkorja
  • 40 g arašidovega olja
  • 2 žlici lešnikove kreme
  • 70 g sesekljanih lešnikov
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • Ščepec soli

Postopek

  1. Peso najprej pretlačimo.
  2. Dodamo sladkor in premešamo, nato pa ob stalnem mešanju prilijemo olje.
  3. Nato dodamo lešnikovo kremo in premešamo s kuhalnico. Posebej presejemo moko s kakavom, soljo in pecilnim praškom. Počasi dodajamo mešanici.
  4. Na koncu dodamo sesekljane lešnike.
  5. Vlijemo v pomaščen in pomokan pekač premera 20 cm in pečemo na 175° približno 45 minut.
  6. Po želji lahko torti na koncu kot preliv dodamo lešnikovo kremo in jo okrasimo s sesekljanimi lešniki.

Recept: Torta iz lešnikov in rdeče pese je presenetljiva poslastica


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo se zgodi z vašim telesom, ko prenehate uživati kofein
Naslednji članekSkrivnost, kako narediti radič manj grenak