Radič je zdrava in vsestranska zelenjava, ki jo lahko uživamo na številne načine, a njena značilna blaga grenkoba je lahko izziv.

Skrivnost, kako narediti radič manj grenak

Bogat je z vitamini, natrijem in železom ter je z nizko kalorično vrednostjo odlična izbira za uravnoteženo prehrano. Radič lahko uživamo surov v solatah ali kuhan z različnimi jedmi.

Da bi omilili njegovo grenkobo, lahko uporabimo nekaj preprostih trikov:

  1. Izbira radiča: Izberite svež, kompakten radič brez temnih madežev. Mlajši radič ima manj izrazito grenkobo.
  2. Namakanje v hladni vodi: Radič narežemo in namočimo v hladni vodi, morda z dodatkom limone ali kisa, za zmanjšanje grenkobe.
  3. Blanširanje: Radič za nekaj minut blanširamo v vreli vodi, kar je še posebej učinkovito pri pripravi rižot in omak.

Če vam čas ne dopušča dolgotrajnega namakanja ali kuhanja, se osredotočite na vrhove radiča in se izogibajte belemu rebru, ki je bolj grenko.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Torta iz lešnikov in rdeče pese je presenetljiva poslastica
Naslednji članekRecept za kruhove cmoke, popolna priloga h golažu