Če se prehranjujete vegansko ali ste iz svoje prehrane le izločili mleko in mlečne izdelke, a ne morete brez pudinga, potem bo recept za veganski puding iz chia semen kot nalašč za vas. Veganski, brez glutena, žitaric, sladkorja, soje in brez kuhanja, narejen v le nekaj minutah! Priporočamo, da ga naredite zvečer, da se preko noči zgosti in je naslednji dan že pripravljen za uživanje.

PREBERITE TUDI: Recept: Enostaven avokadov namaz

Gostota pudinga je odvisna od tega, kakšno rastlinsko mleko boste uporabili – če bo preredek, le dodate še nekaj chia semen in pustite stati dodatnih 30 minut; če bo pregost, dodajte malo več ‘mleka’.

Sestavine

  • 3 skodelice nesladkanega mandljevega mleka (lahko tudi sojinega, riževega, lešnikovega …)
  • 1/2 skodelice chia semen
  • naravno sladilo stevia po okusu

Predlogi za dodatni okus in dekoracijo

  • sveže sadje
  • kokosovi kosmiči
  • cimet
  • vanilija
  • oreščki

Priprava

Mandljevo mleko, chia semena in sladilo zmešajte v veliki skledi. Pustite stati 5 do 10 minut in nato ponovno premešajte, da se ne bo sprijemalo.

PREBERITE TUDI: Juha iz hokaido buče

Pokrijte in postavite v hladilnik za 3 ure ali preko noči, idealno pa je, da mešanico vsake toliko časa premešate.

Preden servirate, dobro premešajte, prestavite v servirne posodice in dodajte izbran okus oz. dekoracijo in servirajte.

Chia puding lahko stoji pokrit v hladilniku do 1 teden.