Iz rumene hokaido buče, lahko pripravimo nadvse okusno juho in to precej hitro. Za pripravo ne potrebujete prav veliko sestavin, okus pa lahko prilagajate svojim željam, samo pustite domišljiji prosto pot.

Sestavine:

  • hokaido buča;
  • čebula;
  • česen;
  • olivno olje ali kokosova mast;
  • sol;
  • poper;
  • muškatni orešček – po želji;
  • kisla smetana – po želji;
  • bučno olje – po želji za dekoracijo in piko na i;
  • oluščena bučna semena – po želji za piko na i.

Postopek

Najprej olupite in zelo na drobno nasekljajte čebulo, vmes pogrejte večjo ponev za kuhanje juhe, v katero dajte malo olivnega olja ali kokosove masti, nato dodajte čebulo, jo malo posolite in pražite pri nižji temperaturi.

Med praženjem čebule nasekljajte še česen, olupite bučo, izdolbite semena in meso v notranjosti in jo razrežite na kose – za kuhanje boste uporabili samo slednje. Ko čebula postekleni, dodate še česen, pražite minuto ali dve, nato povečajte ogenj in dodajte še kose buče. Vse skupaj pražite približno 10 minut, nato pa zalijte z vodo (ali jušno osnovo). Voda (oz. jušna osnova) naj pokrije večino bučnih kosov – je pa dajte raje malo manj kot več in po potrebi dodajte še pozneje.

Kuhajte tako dolgo, da se buča povsem zmehča (približno 15 do 30 minut), nato pa vse skupaj spasirajte s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Ko postane juha povsem gladka in svilnata, nehate pasirati, ter kuhate še nekaj minut.

Dodajte ščepec naribanega muškatnega oreščka in po želji potrebi še dodatno začinite. Dodate lahko še kislo smetano, količino pa prilagodite svojemu okusu. (kislo smetano lahko dodate tudi, ko je juha že na krožniku). Po potrebi na tem koraku dodate še vodo – odvisno, kako gosto juho imate radi.

Juho postrezite še vročo, po želji jo okrasite z bučnimi semeni in nekaj kapljicami bučnega olja, lahko pa tudi z žličko kisle smetane.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekS tem sredstvom ne dosežemo ničesar
Naslednji članekTega že dolgo niste očistili