Ta beljakovinski kruh je zagotovo hit za tiste, ki uživajo v kruhu z oreščki in semeni. Idealen je za vse, ki iščejo hranljivo in z beljakovinami bogato alternativo tradicionalnemu kruhu.

Sestavine

  • 200 g skute ali grškega jogurta
  • 3 jajca (velikost M)
  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g mešanih semen (na primer: sončnična semena, bučna semena, sezam)
  • 80-120 g mešanih oreščkov
  • 30 g lanenih semen (po možnosti mletih)
  • 16 g psiliuma (indijski trpotec)
  • 2 čajni žlički sode bikarbone
  • 1 žlička soli

Postopek

  1. Postopek priprave kruha vključuje najprej mešanje skute in jajc, nato dodajanje soli in pecilnega praška.
  2. Zmes ostane precej tekoča, kar olajša dodajanje semen, oreščkov in mandljev.
  3. Po začetnem mešanju dodajte psilium kot zadnjo sestavino in pazite, da temeljito premešate, dokler se tekstura ne zgosti.
  4. Ko so vse sestavine združene, zmes oblikujte v hlebček. Uporabite lahko posebne posode za peko, ki vam pomagajo dati lepo obliko.
  5. Pripravite si pekač, obložen s pergamentnim papirjem in nanj prenesite oblikovano testo, na vrh pa dodajte še mešana semena za okras.
  6. Pred peko naj testo počiva 20 minut.
  7. Medtem segrejte pečico na 180 stopinj Celzija z zgornjim in spodnjim grelcem.
  8. Kruh je treba peči 60 minut pri nastavljeni temperaturi. Ko je pečen, pustite, da se popolnoma ohladi.

Končni izdelek
Ob rezanju kruha notranjost razkrije ljubko teksturo, aromo pa okrepijo dodatki oreščkov. Za tiste, ki imate raje manjše koščke oreščkov ali oreščkov sploh ne marate, obstaja možnost, da uporabite sesekljane oreščke ali pa jih v celoti izpustite. Kruh boste lahko zaradi luščine psiliuma narezali na zelo tanke rezine brez strahu, da bi se zlomil.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je čudežno doma narejeno sredstvo, s katerim se boste znebili vodnega kamna
Naslednji članekKaj je “bolezen X”, ki bi lahko bila 20-krat bolj smrtonosna kot covid 19