Ti čokoladni lava kolački (soufle) so popolna izbira za ljubitelje čokolade. Imajo hrustljavo zunanjost, ki skriva mehko, tekočo sredico, zaradi česar so idealna poslastica, ki se odlično poda k kepici vaniljevega sladoleda in hrustljavim lešnikom.
Sestavine
- 220 g čokolade
- 250 g masla ali margarine
- 4 jajca
- 160 g sladkorja
- 120 g moke
Postopek
- V posodi nad paro stopite margarino (ali maslo) in čokolado, dokler ne postaneta gladka zmes. Odstavite, da se rahlo ohladi.
- V drugi skledi stepite jajca s sladkorjem, dokler se ne raztopi. Nato vmešajte še moko.
- Čokoladno zmes počasi vmešajte v jajčno zmes, da dobite enotno testo. Dobljeno zmes razdelite v modelčke za mafine, tako da napolnite približno ¾ vsakega modelčka.
- Kolačke pečemo v predhodno ogreti pečici na 250 °C približno 7 minut, da se zunanjost strdi, notranjost pa ostane tekoča.
- Kolačke najbolje postrežemo še tople, obogatene s kepico vaniljevega sladoleda in posute z nasekljanimi lešniki.
Zadnji prispevki
- FIlmski kviz: Ugani film po eni sami sličici
- Kolikokrat se lahko uporabi isto olje za cvrtje?
- Recept: Kumarice v omaki – odlična ideja za poletno kosilo
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #114
- 10 kuharskih napak, ki jih pogosto naredimo, ne da bi se tega zavedali
- Zakaj spodnji listi paradižnika porumenijo in kaj to pomeni za pridelek?