Bučke, priljubljena poletna zelenjava, ne le da so izjemno zdrave, ampak imajo tudi nevtralen okus, zaradi česar jih je enostavno kombinirati z drugo zelenjavo, mesom in mlečnimi izdelki.

Obstaja veliko receptov za pripravo bučk, danes pa vam predstavljamo enega za domač čips. Mnogi, ki so poskusili bučkin čips, pravijo, da je okusnejši od kupljenega krompirjevega čipsa, saj je lahek in hkrati hrustljav.

Sestavine

  • 3 velike bučke
  • 60 g moke
  • sol
  • začimbe: origano, bazilika, strt česen, poper, feferon… (po želji)
  • olje za cvrtje

Postopek

  • Bučke očistimo z lupilcem, nato pa jih narežemo na tanke rezine, razporedimo v skledo, posolimo in pustimo počivati ​​pol ure.
  • Nato jih odcedimo in pripravimo za cvrtje.
  • V večjo vrečko za zamrzovanje nasujemo moko, suha zelišča in/ali začimbe po okusu, pretresemo, v vrečko spustimo liste bučk, nato vrečko visoko pri vrhu zavežemo in dobro pretresemo. Bučke bodo enakomerno obložene z mešanico za cvrtje.
  • V ponev vlijemo olje in prižgemo kuhalno ploščo. Blizu ponve z oljem postavimo lonec in vanj nalijemo hladno vodo.
  • Preden bučke spustimo v segreto olje, jih na kratko spustimo v lonec s hladno vodo – tako se bo mešanica moke in začimb še bolje prijela na tanko narezano zelenjavo.
  • Bučke popečemo na segretem olju minuto ali dve z obeh strani, nato jih poberemo na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba in postrežemo.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTežke noge in otekanje so lahko reakcija na vročino, pa tudi znak bolezni
Naslednji članekUganka: Med vrtnicami je skrit prstan, vaša naloga je, da ga poiščete