Bučkina rolada je narejena iz le nekaj sestavin in je pravzaprav zelo preprosta in nezahtevna. Poleg dveh srednje velikih bučk za glavnino, ki jo spečemo v pečici, potrebujemo le jajca ter sol in poper po želji. V tej jedi ni uporabljena moka, zaradi česar bo odlična izbira za tiste, ki se izogibajo glutenu.
Sestavine
- 2 srednje veliki bučki (približno 260 g vsaka)
- 6 jajc
- sol
- poper
- Nadev:
- 250 g rikote
- 3 stroki česna
- 3 g posušenega kopra
- sol
Postopek
- Obe bučki operemo in osušimo, eno naribamo na najmanjše strgalo.
- Cela jajca razbijemo v večjo posodo, solimo in popramo ter zmešamo z mešalnikom.
- Nato jim dodamo naribane bučke.
- Drugo bučko narežemo na tanke rezine.
- Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj vlijemo mešanico jajc in bučk.
- Po površini razporedimo naribane bučke, da dobimo enakomerno plast.
- Nato po vrhu razporedimo na kolobarje narezane bučke.
- Še enkrat malo posolite.
- Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut.
- Pečene bučke pustimo v pečici, da se ohladijo na sobno temperaturo.
- Nato jih pokrijemo z novim papirjem za peko, ter jih obrnemo tako, da so kolobarji bučk na spodnji strani.
- Papir, na katerem so se bučke pekle, previdno ločimo od zgoraj.
- Medtem ko se bučke ohlajajo, naredimo nadev: zmešamo rikoto in koper, v notranjost stisnemo česen in posolimo.
- Pečene bučke namažemo z nadevom, vse skupaj zvijemo v rolado.
- Papir pritrdite na obeh straneh in rolado za eno uro postavite v hladilnik, da se ohladi, preden jo razrežete in postrežete.