Bučkina rolada je narejena iz le nekaj sestavin in je pravzaprav zelo preprosta in nezahtevna. Poleg dveh srednje velikih bučk za glavnino, ki jo spečemo v pečici, potrebujemo le jajca ter sol in poper po želji. V tej jedi ni uporabljena moka, zaradi česar bo odlična izbira za tiste, ki se izogibajo glutenu.

Sestavine

  • 2 srednje veliki bučki (približno 260 g vsaka)
  • 6 jajc
  • sol
  • poper
  • Nadev:
  • 250 g rikote
  • 3 stroki česna
  • 3 g posušenega kopra
  • sol

Postopek

  • Obe bučki operemo in osušimo, eno naribamo na najmanjše strgalo.
  • Cela jajca razbijemo v večjo posodo, solimo in popramo ter zmešamo z mešalnikom.
  • Nato jim dodamo naribane bučke.
  • Drugo bučko narežemo na tanke rezine.
  • Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj vlijemo mešanico jajc in bučk.
  • Po površini razporedimo naribane bučke, da dobimo enakomerno plast.
  • Nato po vrhu razporedimo na kolobarje narezane bučke.
  • Še enkrat malo posolite.
  • Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut.
  • Pečene bučke pustimo v pečici, da se ohladijo na sobno temperaturo.
  • Nato jih pokrijemo z novim papirjem za peko, ter jih obrnemo tako, da so kolobarji bučk na spodnji strani.
  • Papir, na katerem so se bučke pekle, previdno ločimo od zgoraj.
  • Medtem ko se bučke ohlajajo, naredimo nadev: zmešamo rikoto in koper, v notranjost stisnemo česen in posolimo.
  • Pečene bučke namažemo z nadevom, vse skupaj zvijemo v rolado.
  • Papir pritrdite na obeh straneh in rolado za eno uro postavite v hladilnik, da se ohladi, preden jo razrežete in postrežete.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek8 razlogov, zakaj je ječmen žito, ki ga morate uvesti v prehrano
Naslednji članekOptična iluzija za preizkus vašega vida: Poiščite skrito liziko med sladoledi v 6 sekundah!