Težko pričakovana sezona bučk se je pričela. Pripravite jih lahko na 1001 način in nekaj odličnih idej najdete tudi pri nas. Tokrat vam predstavljamo recept za bučkine medaljone, ki ne bodo pečeni v olju, ampak v pečici, pa zato niso nič manj slastni.

Sestavine

  • 1 kg bučk
  • 2 korenčka
  • 2 srednje velika krompirja
  • 1 žlica soli + ščepec
  • 3 jajca
  • 3 žlice zdroba
  • 200 ml krušnih drobtin
  • 100 g trdega sira
  • poper, peteršilj, čebula v prahu

Postopek

  1. Bučke olupimo, prav tako korenček in krompir ter naribamo v skledo.
  2. Posujemo s soljo, premešamo in pustimo 30 minut, da odstoji.
  3. Ko bo zelenjava spustila vodo, dobro odcedimo.
  4. Dodamo 3 jajca, začimbe po okusu in nariban sir ter zdrob.
  5. Premešamo in pustimo 5 minut, da stoji.
  6. Iz mase oblikujemo medaljone, ki jih povaljamo v krušnih drobtinah in postavimo na pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem.
  7. Pečemo v pečici 15 minut, nato medaljone obrnemo in pečemo še nadaljnjih 15 do 20 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako ohraniti paradižnik in solato svežo, da bosta dolgo okusna
Naslednji članekOptična iluzija: Imate odličen vid? Najdite vse konje s tremi nogami v 10 sekundah