Bliža se sezona bučk, ki bodo zagotovo obilno rodile, zato jih lahko pripravite na različne načine. Eden izmed njih je tale slastna rolada, ki ne sme manjkati na nobenem dogodku.

Sestavine

  • 800 g bučk
  • 1 žlička soli
  • 5 jajc
  • 50 g parmezana
  • 100 ml jogurta
  • 50 g večnamenske moke
  • 1 strok česna
  • 6 žlic tatarske omake
  • 180 g sirnega namaza
  • 100 g šunke

Postopek

  1. Bučke naribamo v skledo in jih posolimo, da spustijo vodo. Pustimo nekaj časa stati in jih dobro ožamemo.
  2. V drugo skledo damo 5 jajc in jih dobro razžvrkljamo.
  3. Prelijemo čez ožete bučke in premešamo.
  4. Dodamo parmezan, jogurt in moko ter česen.
  5. Premešamo, da dobimo kompaktno zmes.
  6. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo zmes.
  7. Pečemo 25 minut na 180 stopinjah.
  8. Ko je pečen, ga še vročega zavijemo v rolado in ohladimo.
  9. Preko biskvita premažemo tatarsko omako, nato sirni namaz.
  10. Obložimo s šunko in znova premažemo s sirnim namazom.
  11. Na koncu še s tatarsko omako.
  12. Zavijemo in postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVrhunski nasveti, kako hitro in brez stroškov ohladiti svoj dom
Naslednji članekOptična iluzija: Le ljudje z visokim IQ-jem bodo našli ribo na sliki