Odlična sladica, ki je brez dodanega sladkorja in umetnih konzervansov. Odlična za tiste, ki pazijo pri kalorijah in poskušajo zdravo živeti.

Sestavine

  • 150 g datljev
  • 3 žlice grenkega kakava
  • 60 g mletih orehov
  • 30 ml kokosovega olja
  • 1 brizg mleka (neobvezno)
  • 40 g arašidov
  • 130 g temne čokolade
  • 1 žlica kokosovega olja

Postopek

  1. Dan pred pripravo datlje namočimo. Naslednji dan jim odstranimo odvečno vodo in semena ali pečke ter jih narežemo na majhne koščke.
  2. V blender dodamo sesekljane datlje, orehe in vse skupaj zmiksamo. Dobili bomo lepljivo testo.
  3. Dodamo 3 žlice grenkega kakava v prahu, kokosovo olje in brizg mleka.
  4. Zelo dobro premešamo.
  5. Testo za pol ure postavimo v hladilnik.
  6. Na razpolovimo 7 orehov za nadev v testo.
  7. Testo vzamemo iz hladilnika. Roke si zmočimo z vodo in oblikujemo kroglice.
  8. Na sredini naredimo jamico in vanjo položimo orehe.
  9. Ko so vsi nadevani, jih ponovno postavimo v hladilnik za pol ure.
  10. Sesekljamo arašide.
  11. Čokolado stopimo vodni kopeli skupaj s kokosovim oljem.
  12. Arašide damo v stopljeno čokolado in dobro premešamo.
  13. V mešanico potopimo kroglice in jih damo na papirčke.
  14. Ohladimo v hladilniku.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe najti poškodovan lopar v 10 sekundah?
Naslednji članekČistila za WC školjko v resnici sploh ne potrebujete, nadomestite ga lahko s tem (in tudi druga čistila)