Juha z bučo in kruhovimi kockami je preprost, a hranljiv obrok, ki združuje nežne okuse buče in hrustljave kruhove kocke. Ta recept je odličen za hladnejše dni, ko si zaželite nekaj toplega in nasitnega.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- 1 por
- 4 krompirji
- 1/2 buče
- Sol po okusu
- Črni poper po okusu
- 200 ml smetane za kuhanje (1 kozarec)
- Peteršilj (za okras)
Za kruhove kocke:
- 3 rezine kruha
- Olivno olje
- Sol po okusu
- Posušen česen
- Rdeča paprika (po okusu)
- Italijanska zelišča
Postopek
- V večji lonec dodajte malo olivnega olja in na njem 3-5 minut pražite sesekljano čebulo, česen, korenček in por, dokler se rahlo ne zmehčajo.
- V lonec dodajte na kocke narezane krompirje in bučo. Začinite s soljo in črnim poprom.
- Zelenjavo dobro premešajte in jo pokrijte s pokrovko. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se buča ne zmehča, približno 15-20 minut.
- V skledi zmešajte kocke kruha z olivnim oljem, soljo, posušenim česnom, rdečo papriko in italijanskimi zelišči. Mešanico kruha enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 10 minut, dokler kruhove kocke niso zlato rjave in hrustljave.
- Ko je zelenjava mehka, dodajte smetano in nasekljan peteršilj.
- Kuhajte še 5 minut, nato pa juho zmeljite s paličnim mešalnikom do gladke teksture.
- Juho postrezite toplo in jo okrasite s svežim peteršiljem ter postrezite s hrustljavimi kruhovimi kockami.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Če ste genij, boste takoj opazili, kaj je narobe s fotografijo
- To je lahko razlog, da se vam lomijo nohti
- Recept za slastne piščančje mesne kroglice v kremni omaki
- Vas nenehno zebe? To je pet možnih vzrokov
- Optična iluzija: Vsi vidimo leva, ljudje z visokim IQ-jem vidijo še drugo žival
- Samo 2 sestavini in vaše žaluzije bodo kot nove