Juha z bučo in kruhovimi kockami je preprost, a hranljiv obrok, ki združuje nežne okuse buče in hrustljave kruhove kocke. Ta recept je odličen za hladnejše dni, ko si zaželite nekaj toplega in nasitnega.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 1 por
  • 4 krompirji
  • 1/2 buče
  • Sol po okusu
  • Črni poper po okusu
  • 200 ml smetane za kuhanje (1 kozarec)
  • Peteršilj (za okras)

Za kruhove kocke:

  • 3 rezine kruha
  • Olivno olje
  • Sol po okusu
  • Posušen česen
  • Rdeča paprika (po okusu)
  • Italijanska zelišča

Postopek

  1. V večji lonec dodajte malo olivnega olja in na njem 3-5 minut pražite sesekljano čebulo, česen, korenček in por, dokler se rahlo ne zmehčajo.
  2. V lonec dodajte na kocke narezane krompirje in bučo. Začinite s soljo in črnim poprom.
  3. Zelenjavo dobro premešajte in jo pokrijte s pokrovko. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se buča ne zmehča, približno 15-20 minut.
  4.  V skledi zmešajte kocke kruha z olivnim oljem, soljo, posušenim česnom, rdečo papriko in italijanskimi zelišči. Mešanico kruha enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 10 minut, dokler kruhove kocke niso zlato rjave in hrustljave.
  5. Ko je zelenjava mehka, dodajte smetano in nasekljan peteršilj.
  6. Kuhajte še 5 minut, nato pa juho zmeljite s paličnim mešalnikom do gladke teksture.
  7. Juho postrezite toplo in jo okrasite s svežim peteršiljem ter postrezite s hrustljavimi kruhovimi kockami.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je lahko razlog, da se vam lomijo nohti
Naslednji članekOptična iluzija: Če ste genij, boste takoj opazili, kaj je narobe s fotografijo