Juha z bučo in kruhovimi kockami je preprost, a hranljiv obrok, ki združuje nežne okuse buče in hrustljave kruhove kocke. Ta recept je odličen za hladnejše dni, ko si zaželite nekaj toplega in nasitnega.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- 1 por
- 4 krompirji
- 1/2 buče
- Sol po okusu
- Črni poper po okusu
- 200 ml smetane za kuhanje (1 kozarec)
- Peteršilj (za okras)
Za kruhove kocke:
- 3 rezine kruha
- Olivno olje
- Sol po okusu
- Posušen česen
- Rdeča paprika (po okusu)
- Italijanska zelišča
Postopek
- V večji lonec dodajte malo olivnega olja in na njem 3-5 minut pražite sesekljano čebulo, česen, korenček in por, dokler se rahlo ne zmehčajo.
- V lonec dodajte na kocke narezane krompirje in bučo. Začinite s soljo in črnim poprom.
- Zelenjavo dobro premešajte in jo pokrijte s pokrovko. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se buča ne zmehča, približno 15-20 minut.
- V skledi zmešajte kocke kruha z olivnim oljem, soljo, posušenim česnom, rdečo papriko in italijanskimi zelišči. Mešanico kruha enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 10 minut, dokler kruhove kocke niso zlato rjave in hrustljave.
- Ko je zelenjava mehka, dodajte smetano in nasekljan peteršilj.
- Kuhajte še 5 minut, nato pa juho zmeljite s paličnim mešalnikom do gladke teksture.
- Juho postrezite toplo in jo okrasite s svežim peteršiljem ter postrezite s hrustljavimi kruhovimi kockami.
Video recept
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni