Piščanec je pogosto na naših jedilnikih, saj je okusen in hitro pripravljen. Naredite ga lahko na različne načine, a zelenjavnih medaljonov zagotovo še niste pripravili. Poskusite jih danes. Ne bo vam žal.
Sestavine
- 500 g piščančjega belega mesa
- sol
- poper
- bazilika
- česen v prahu
- piment
- 180 ml gazirane vode
- 2 mladi čebuli (če ju nimate, ju nadomestite s porom)
- 2 manjši ali 1 velika paprika
- 1 manjša bučka (200 – 250g)
- 2 žlici zdroba
- 5 žlic krušnih drobtin
- 2 jajci
- 2 žlici olja
- malo olja za cvrtje
Postopek
- Piščančje meso zmeljemo v blenderju.
- Meso preložimo v skledo in začinimo po okusu.
- Prilijemo gazirano vodo in znova premešamo.
- Dodamo drobno narezano čebulo, na kockice narezano papriko, naribano bučko in premešamo.
- Mešanici dodamo še zdrob, drobtine, jajca in olje.
- Premešamo, pustimo nekaj minut, da odstoji in oblikujemo medaljone, ki jih ocvremo v vročem olju.
Video recept
Zadnji prispevki
- To se zgodi s telesom, če pogosto jeste zeleno solato
- Odpoklic priljubljenega izdelka, ki bo v teh dneh res pogosto na krožniku
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga