Piščanec je pogosto na naših jedilnikih, saj je okusen in hitro pripravljen. Naredite ga lahko na različne načine, a zelenjavnih medaljonov zagotovo še niste pripravili. Poskusite jih danes. Ne bo vam žal.

Sestavine

  • 500 g piščančjega belega mesa
  • sol
  • poper
  • bazilika
  • česen v prahu
  • piment
  • 180 ml gazirane vode
  • 2 mladi čebuli (če ju nimate, ju nadomestite s porom)
  • 2 manjši ali 1 velika paprika
  • 1 manjša bučka (200 – 250g)
  • 2 žlici zdroba
  • 5 žlic krušnih drobtin
  • 2 jajci
  • 2 žlici olja
  • malo olja za cvrtje

Postopek

  1. Piščančje meso zmeljemo v blenderju.
  2. Meso preložimo v skledo in začinimo po okusu.
  3. Prilijemo gazirano vodo in znova premešamo.
  4. Dodamo drobno narezano čebulo, na kockice narezano papriko, naribano bučko in premešamo.
  5. Mešanici dodamo še zdrob, drobtine, jajca in olje.
  6. Premešamo, pustimo nekaj minut, da odstoji in oblikujemo medaljone, ki jih ocvremo v vročem olju.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki je mačka, a samo inteligentni ljudje jo bodo opazili
Naslednji članekZakaj sadja v tem delu dneva ne bi smeli jesti?