Preprosta jed, sestavljena iz sesekljanega zelja, čebule, česna, sladkorja, pasiranega paradižnika in začimb. Predstavljamo vam recept za prisiljeno zelje, kot so ga delale in poimenovale naše babice.

Sestavine

  • 1 kg svežega zelja
  • 1 čebula
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 500 ml pasiranega paradižnika
  • 1 žlica sladkorja
  • Sol, po želji
  • Poper po želji
  • Sesekljan peteršilj, za serviranje

Recept za domačo klasiko: Sladko zelje (prisiljeno zelje)

Postopek

  • Čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Zelju odstranimo zunanje liste in ga narežemo na trakove. Posolimo, premešamo in pustimo počivati ​​5 minut.
  • V velikem loncu segrejte rastlinsko olje in dodajte čebulo. Na majhnem ognju zlato rumeno prepražimo čebulo.
  • Čebuli dodamo zelje in vse skupaj dušimo toliko časa, da zelenjava oveni, približno 10-15 minut.
  • V lonec stresemo pasiran paradižnik, sladkor, sol in poper. Dobro premešamo in vse skupaj kuhamo približno 30 minut. Postrezite toplo z nekaj sesekljanega svežega peteršilja in pire krompirja.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekTrije simptomi, ki med prvimi nakazujejo na raka nadledvične žleze (zelo smrtonosne oblike raka)
Naslednji članekTo je 8 nasvetov o zvezi, ki so nam jih dale naše babice