Pire krompir jemljemo zelo resno in si ga pogosto pripravimo kot prilogo h kosilu. V preteklosti smo že naleteli na nekaj trikov za pripravo najbolj kremastih, sanjskih in najbolj aromatičnih pirjev, ki bi jih radi delil z vami.
Pustite ga stati
Ko je krompir kuhan, vendar preden kaj dodate ali ga pretlačite, ga pustite za trenutek v vročem loncu, da lahko odvečna voda izhlapi. To preprečuje, da bi bil voden.
Dodajte v mlečne izdelke
Krompir z okusom zelišč je odličen, toda krompir z zaznavnimi koščki zelišč, ki se vam zataknejo v zobe, je manj odličen. Najbolje je, da v mleku nežno segrejete svoja najljubša zelišča, da jih napolnite z okusom, preden ga prilijete v pire.
Dodajte malo majoneze
Ne potrebujete veliko – le nekaj žlic. Majoneza ne dodaja nobenega okusa, deluje pa kot emulgator, ki združuje vlago in maščobo za najbolj kremasto, najslastnejšo skledo pire krompirja, kar ste jih kdaj pojedli.
Nikoli ne uporabite paličnega mešalnika
Hitro premikajoča se rezila so smrt za pire, saj uničijo molekule škroba in pretvorijo vaš pire v kup lepilu podobne nesreče.