Ta juha je odlična izbira za vse, ki se šele spoznavate s kuhanjem, saj je zelo enostavna za pripravo in okusna. Kombinacija graha in krompirja pa jo naredi nasitno.

Sestavine

  • 2 korenčka
  • 1 glavica rdeče čebule
  • 400 g zamrznjenega ali svežega graha
  • 700 g krompirja
  • olivno olje
  • Lovorjev list
  • 10 g soli
  • 15 g zelenjavnih začimb
  • ena čajna žlička rdeče paprike
  • nekaj popra

Za zgostitev:

  • 1 žlica moke
  • nekaj vode

Postopek

  1. Korenček narežemo na tanke rezine. Vse rezine morajo biti približno enake velikosti.
  2. V eno ponev damo malo olivnega olja, toliko da prekrije dno posode.
  3. Korenje damo v lonec in le malo posolimo.
  4. Korenje premešamo, ponev pokrijemo in pustimo, da se korenje na nizki temperaturi duši približno 4 minute.
  5. Medtem drobno nasekljamo eno čebulo.
  6. Ko je korenje prepraženo, dodamo rdečo čebulo in premešamo ter pustimo dušiti še kakšno minuto, da čebula postekleni.
  7. Dodamo 400 g zamrznjenega ali svežega graha in premešamo.
  8. Dušimo toliko časa, da se grah stopi in nato dodamo približno 700 g narezanega krompirja.
  9. Dodamo začimbe, in sicer 10 g soli, 15 g rastlinskih začimb in eno žličko rdeče paprike.
  10. Vse skupaj dušimo toliko časa, da se začne prijemati dna posode, a pazimo, da se ne zažge. Ko vidite, da se ne da več dušiti, zalijete s toliko vrele vode, da je pokrita vsa zelenjava.
  11. Dušimo pokrito od 10 30 do 45 minut.
  12. Na koncu, če želimo juho zgostiti, naredimo maso z moko.
  13. V manjšo skledo damo 1 žlico moke in dodamo le malo vode. Mešamo, dokler ni več videti grudic moke.
  14. Dodamo še malo vode in to maso damo v juho.
  15. Premešamo in ugasnemo štedilnik.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTorta s čokolado in banano, odlična sladica za vsako priložnost
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo žival, kaj pa obraz ženske? Ga vidite?