Enostavno pecivo s smetano in pudingom je izjemno sočno in enostavno za pripravo. Vsakomur uspe. Posebnost je ta, da ni potrebno vložiti veliko truda v pripravo kreme in da vedno izpade super.

Sestavine

BISKVIT:

  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 100 ml olja
  • 100 ml vrele vode
  • 250 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici kakava

KREMA:

  • 2 čokoladna pudinga
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 liter mleka

PRELIV

  • 4 kisle smetane 20% maščobe (po 180 g)
  • 5 žlic sladkorja
  • 4 vanilijev sladkor

Postopek

  1. Najprej pripravimo puding. Puding in sladkor zmešamo z malo mleka. Preostanek mleka zavremo. Ko mleko zavre, ga odstavimo in vanj vmešamo pripravljen puding. Kuhamo približno 3 minute. Odstavimo in pokrijemo s prozorno folijo, da se skorja ne prime, medtem pa pripravimo ostalo.
  2. Cela jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto stepemo. Dodamo olje in vročo vodo ter na kratko premešamo z mešalnikom.
  3. Ob strani primešamo moko s pecilnim praškom.
  4. Zmesi dodamo pripravljeno moko in vse zmešamo z mešalnikom. Mešamo dokler se sestavine ne povežejo.
  5. Pekač 20 x 35 cm namastimo in pomokamo.
  6. Polovico pripravljene zmesi vlijemo in razporedimo v pekač.
  7. Kakav zmešamo s preostalo mešanico.
  8. Z dvema žlicama položimo temni del na svetel del, tako da dobimo dva vzorca.
  9. Pudingu odstranimo folijo in ga na kratko premešamo.
  10. Z dvema žlicama na enak način nanesemo puding na mesta, kjer so temni krogi. Če vam na koncu ostane puding, ga pogumno uporabite na mestih, kjer ste ga že dali, dokler ne porabite vsega.
  11. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 50 minut.
  12. Medtem ko se biskvit peče, pripravimo preliv. Z mešalnikom vmešamo kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor.
  13. Pečen topel kolač namažemo s pripravljenim prelivom. Počakamo, da se ohladi, nato jo prestavimo v hladilnik.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe počnete to (ni kajenje), imate večje tveganje za zamašitev krvnih žil
Naslednji članekKako dolgo lahko hranite francosko solato v hladilniku