Kdo se še lahko upre dišečim in toplim cimetovim rolicam? Odlično se podajo k čaju in kavi ob branju knjige, sploh v mrzlih decembrskih dneh.

1. Dodajte grški jogurt

Grški jogurt vsebuje beljakovine in maščobe, zaradi katerih bo testo mehko in še boljšega okusa. Dodate ga lahko celo prelivu za glazuro.

2. Namesto suhega uporabite svež kvas

Namesto suhega raje uporabite svež kvas. Svež kvas pomaga absorbirati sladkorje v moki in testu, proizvede večjo količino ogljikovega dioksida, ki omogoča, da testo lepo vzhaja. Ne uporabljajte kvasa, ki mu je potekel rok uporabnosti, in ga pred uporabo vedno preizkusite tako, da kvas stepete v kozarcu tople vode s sladkorjem in preverite, ali se je aktiviral.

, 4 nasveti za najboljše cimetove rolice

3. Soda bikarbona za zlato barvo

Popolno zlato-rjavo barvo boste dobili, če dodate sodo bikarbono. Tudi soda bikarbona vsebuje elemente, zaradi katerih bo testo mehkejše.

4. Vlijte segreto mleko

V testo vlijemo mleko med 37-46°C, to je optimalna temperatura, da se kvas aktivira. Pregreto mleko bo kvas zgostilo in se ne bo aktiviral.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekŽivila, ki lahko pomagajo pri bolečinah v sklepih
Naslednji članekČe počnete to (ni kajenje), imate večje tveganje za zamašitev krvnih žil