Govedina v pivu svojo prefinjeno aromo in okus dobi zaradi sestavin. Temno pivo, ki je dodano omaki, daje jedi izzivalen okus, ki ga preprosto morate poskusiti, da veste o čem govorimo.
Sestavine
- 600 g govejih zrezkov
- 300 g pasiranega paradižnika
- 2 čebuli
- 4 stroki česna
- 4 korenčki
- 4 suhe slive
- 300 ml temnega piva
- približno 200 ml vode ali jušne osnove za polivanje
- olivno olje
- začimbe: sol, poper, rožmarin, lovorov list, česen v prahu
Postopek
- Goveje meso narežemo na tanke zrezke in potolčemo s kladivom za meso.
- Začinimo s soljo in poprom ter po eni strani potresemo s česnom. Vsak zrezek na eni strani pomočimo v moko.
- Čebulo, korenček in česen drobno sesekljamo.
- Večjo ponev z oljem segrejemo, nato pa govedino prepražimo tako, da jo položimo v ponev s stranjo, pomočeno v moko.
- Popečemo z obeh strani in zrezke odstranimo na stran.
- V isti ponvi, v kateri smo pekli zrezke, nekaj minut pražimo čebulo, česen in korenček.
- Takoj, ko zelenjava odišavi in spusti nekaj tekočine, zalijemo s pivom in pustimo, da zavre. Nato dodamo pasiran paradižnik, ščepec rožmarina, lovorov list, suhe slive (izkoščičene), sol in poper, premešamo in pustimo, da zavre.
- Nato meso vrnemo v omako, pokrijemo in med občasnim mešanjem in dolivanjem vode dušimo približno 1,5 ure.
- Ko so zrezki popolnoma mehki, jih ponovno vzamemo ven, nato pa s paličnim mešalnikom naredimo omako, da se lepo zgosti. Če se vam zdi omaka preredka, dodajte nekaj žličk moke, pomešane z malo vode, in na kratko pokuhajte.