Govedina v pivu svojo prefinjeno aromo in okus dobi zaradi sestavin. Temno pivo, ki je dodano omaki, daje jedi izzivalen okus, ki ga preprosto morate poskusiti, da veste o čem govorimo.

Sestavine

  • 600 g govejih zrezkov
  • 300 g pasiranega paradižnika
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • 4 korenčki
  • 4 suhe slive
  • 300 ml temnega piva
  • približno 200 ml vode ali jušne osnove za polivanje
  • olivno olje
  • začimbe: sol, poper, rožmarin, lovorov list, česen v prahu

Postopek

  1. Goveje meso narežemo na tanke zrezke in potolčemo s kladivom za meso.
  2. Začinimo s soljo in poprom ter po eni strani potresemo s česnom. Vsak zrezek na eni strani pomočimo v moko.
  3. Čebulo, korenček in česen drobno sesekljamo.
  4. Večjo ponev z oljem segrejemo, nato pa govedino prepražimo tako, da jo položimo v ponev s stranjo, pomočeno v moko.
  5. Popečemo z obeh strani in zrezke odstranimo na stran.
  6. V isti ponvi, v kateri smo pekli zrezke, nekaj minut pražimo čebulo, česen in korenček.
  7. Takoj, ko zelenjava odišavi in ​​spusti nekaj tekočine, zalijemo s pivom in pustimo, da zavre. Nato dodamo pasiran paradižnik, ščepec rožmarina, lovorov list, suhe slive (izkoščičene), sol in poper, premešamo in pustimo, da zavre.
  8. Nato meso vrnemo v omako, pokrijemo in med občasnim mešanjem in dolivanjem vode dušimo približno 1,5 ure.
  9. Ko so zrezki popolnoma mehki, jih ponovno vzamemo ven, nato pa s paličnim mešalnikom naredimo omako, da se lepo zgosti. Če se vam zdi omaka preredka, dodajte nekaj žličk moke, pomešane z malo vode, in na kratko pokuhajte.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #46
Naslednji članekOptična iluzija: Na ilustraciji se skriva zobna ščetka, jo najdete v nekaj sekundah?