Če imate radi jabolka v sladici, potem je tole pecivo kot nalašč za vas. Je hitro pripravljeno in zelo enostavno za pripravo. Rezultat pa je res dober.

Sestavine

  • ČRNI DEL
  • 2 rumenjaka
  • 150 g sladkorja
  • Vanilijev sladkor
  • 200 ml olja
  • 300 ml mleka
  • 3 žlice jabolčne marmelade
  • 200 g moke
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 pecilni prašek
  • DEL Z JABOLKI
  • 2 beljaka
  • 150 g sladkorja
  • 4 jabolka
  • Sok pol limone
  • ČOKOLADNA GLAZURA
  • 100 g čokolade
  • 100 ml smetane za stepanje smetane
  • 1 žlica olja

Postopek

  1. Jabolka olupite in naribajte.
  2. Polijte jih s sokom limone in dajte na stran.
  3. Ločite beljake in rumenjake.
  4. Rumenjakom dodajte sladkor, vanilijev sladkor in jih zmešajte z mešalnikom.
  5. Dodajte olje in znova premešajte.
  6. Dodajte še marmelado in mleko. Dobro premešajte z mešalnikom.
  7. Suhe sestavine zmešajte skupaj in jih presejte v mokre.
  8. Počasi premešajte, da dobite gladko zmes.
  9. Pripravite pekač, ki ga namastite in vanj vlijte maso. Pecite na 180 stopinjah približno 15 minut.
  10. Stepite beljake in jim dodajte sladkor, v njih zmešajte naribana jabolka in zmes prelijte preko biskvita.
  11. Vrnite v pečico za 20 minut.
  12. Pripravite glazuro.
  13. Čez čokolado prelijte toplo smetano in malo olja, premešajte, da dobite gladko zmes.
  14. Prelijte čez kolač.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
Naslednji članekOptična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ