Januar je mesec pravih odločitev, boljših odločitev. Po vsej hrani, ki jo zaužijemo v decembru, je pametno, da novo leto začnemo bolj zdravo in z zdravo prehrano. Če vam zmanjkuje idej, kaj bi zdravega lahko pojedli, vam predstavljamo recept za hitro pripravljeno juho iz zelene zelenjave, ki bo blagodejnov vplivala na vaše telo. Je pravzaprav solata v juhi.
Sestavine
- ekstra deviško olivno olje
- 1 srednje rumena čebula, sesekljana
- 1 velik por, nasekljan
- 2 stebla zelene, sesekljane
- 4 stroki česna,
- zdrobljena pest brokolija, cvetovi in peclji, sesekljani
- 6 skodelic zelenjavne jušne osnove z malo natrija
- 1 pest blitve, grobo raztrgana
- 1 šopek kodrolistnega ohrovta, grobo natrgan
- sol
- sveže strt črni poper
Postopek
1. V večji lonec dodajte približno 2 žlici oljčnega olja. Nato dodajte čebulo, por, zeleno in ščepec soli ter na zmernem ognju kuhajte približno 10 minut oziroma dokler ne postane prosojna in mehka. Zelenjavo samo dušite, da ne porjavi. Dodamo česen in kuhamo še nekaj minut, da postane mehko in dišeče. Dodajte brokoli in jušno osnovo ter malo povečajte ogenj, dokler juha ne zadiši. Ko se brokoli zgolj razprši, dodajte oba šopa zelene in pokrijte. Kuhajte še 5 do 10 minut, dokler zelenje popolnoma ne vene. Izklopite ogenj.
2. Juho previdno zmešajte v nekaj majhnih serijah v običajnem mešalniku ali z ročnim potopnim mešalnikom neposredno v loncu, ki ni vroč. Ko juho zmešate do želene konsistence (lahko postanete zelo gladka), poskusite in prilagodite začimbe.
Ste se tudi vi lotili razstrupljanja telesa ali zdravega načina življenja? Sodelujte v našem nagradnem natečaju in se potegujte za bogate nagrade ter s tem motivirajte še druge.
Zadnji prispevki
- Last minute nasveti za veliko noč (2024)
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica