Indijančki so vizualno zelo privlačna sladica, narejena iz beljakov, piškotnega dela in prelita s čokolado. Že od nekdaj so jih imeli radi predvsem otroci.

Sestavine

Za podlage (osnove):

  • 70 g koruznega škroba
  • 40 g riževe moke
  • 55 g sladkorja
  • 65 ml vode
  • 30 g jajca (približno polovica jajca)
  • 30 g stopljenega masla

Za meringo (beljakovo kremo):

  • 100 g beljakov (približno 3 beljaki)
  • 110 ml vode
  • 190 g sladkorja

Za čokoladno glazuro:

  • 310 g temne čokolade
  • 100 g kakavovega masla

Postopek

  1. V skledi zmešamo koruzni škrob, riževo moko in sladkor. Dodamo vodo, stepeno jajce in stopljeno maslo. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
  2. Z ohlajeno maso zajamemo žlico in jo vlijemo na sredino segrete nelepljive ponve. S ponvijo zavrtimo, da se zmes enakomerno razporedi. Pečemo do zlato rjave barve, nato obrnemo in spečemo še z druge strani.
  3. Pečene podlage prenesemo na desko in z okroglim modelčkom (premer približno 5 cm) izrežemo 12 krogcev.
  4. V kozici segrejemo vodo in vanjo dodamo sladkor. Kuhamo na nizki temperaturi, dokler ne dobimo sirupa.
  5. Beljake stepamo z električnim mešalnikom. Med stepanjem počasi prilivamo vroč sladkorni sirup in stepamo, dokler ne dobimo čvrstega, sijočega snega.
  6. Diske razporedimo po pladnju in na vsakega s pomočjo vrečke nabrizgamo visok kupček meringe. Postavimo v hladilnik za 1 uro, da se učvrsti.
  7. V večji posodi zmešamo temno čokolado in kakavovo maslo. Segrevamo v mikrovalovni pečici približno 3 minute (ali nad paro), nato dobro premešamo, da dobimo gladko tekočo glazuro. Prelijemo v visok kozarec ali posodo za pomakanje.
  8. Ohlajene meringe na diskih previdno pomočimo v čokolado, da se glazura enakomerno oprime. Položimo jih na rešetko ali papir za peko in pustimo, da se čokolada strdi.
  9. Prestavimo na servirni krožnik in postrežemo. Hranimo v hladilniku.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za italijanske velikonočne piškote, ki so lep dodatek na mizi


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZapečene školjke s sirom in paradižnikovo omako
Naslednji članekLetos naj vaši pirhi izstopajo: Uporabite tale postopek