Zapečene školjke s sirom in paradižnikovo omako so odlična jed, ki bo všeč vsem ljubiteljem morskega in sira. So enostavne za pripravo in odlično sobotno kosilo, ko se na kupu zbere cela družina.
Sestavine
- 1 kg dagnji v polovičkah (očistite in operite)
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 0,5 l pasiranega paradižnika
- 2,5 dl suhe bele Malvazije
- 20 dag mozzarelle
- 10 dag ementalca
- svež peteršilj
- olivno olje
- sol in poper po okusu
Postopek
- Polovičke školjk temeljito operemo in razporedimo po dnu pekača.
- V ponvi na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo sesekljan česen in kratko popražimo. Prilijemo paradižnikovo pasto, začinimo s soljo in poprom ter na zmernem ognju kuhamo 10 minut, da se okusi povežejo.
- Školjke v pekaču prelijemo s pripravljeno omako in belo vino enakomerno razlijemo po vrhu.
- Mozzarello in ementalec naribamo ali narežemo na koščke ter jih potresemo po školjkah.
- Pekač postavimo v pečico, segreto na 180 °C, in pečemo 15 minut. Nato temperaturo zvišamo na 220 °C in pečemo še 5 minut, da se sir lepo zapeče.
- Po želji potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem in postrežemo še toplo – najbolje s kosom sveže hrustljavega kruha.
Zadnji prispevki
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar
- Varovanje osebnih podatkov pri spletnih casino transakcijah
- Petunije: Kako skrbeti za njih, da bodo cvetele vse do pozne jeseni