Buhtlje obožujemo v vseh oblikah, tudi slanih. Tale recept za slane buhtlje vas bo zagotovo navdušil in poskrbel, da boste poželi veliko slave od jedcev.

Sestavine

  • 550 g gladke moke
  • 5 g soli
  • 7 g sladkorja
  • 1 zavitek (7 g) suhega kvasa
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 100 g masla (stopljenega)
  • 2,5 dl (250 ml) mleka
  • 90 g kisle smetane

Sestavine za nadev:

  • 80–100 g pršuta (ali suhe salame)
  • 150 g trdega sira (po želji: edamec, trapist, itd.)

Za premaz:

  • 1 sveže jajce
  • Sezamova semena (ali druga semena za posip)

Postopek

  1. V veliki skledi zmešajte suhe sestavine: moko, sol, sladkor in suhi kvas.
  2. V drugi posodi zmešajte stopljeno maslo, sončnično olje, mleko in kislo smetano. Mešanica naj bo mlačna (ne vroča).
  3. Postopoma dodajajte suhe sestavine mokrim in zamesite mehko testo. Testo bo sprva lepljivo, vendar tako mora biti. Gnetite, dokler ne dobite gladke kepe testa.
  4. Testo pokrijte s kuhinjsko krpo ali folijo in pustite vzhajati na toplem približno 40 minut, dokler se volumen ne podvoji.
  5. Testo razdelite na 10 enakih delov (približno 100 g vsak). Oblikujte kroglice.
  6. Vsako kroglico s prsti sploščite, na sredino položite pršut in sir, nato robove dobro zaprite in oblikujte buhtelj.
  7. Buhtlje razporedite v pekač (30×20 cm), ki ste ga premazali z maslom in rahlo pomokali.
  8. Premažite z razžvrkljanim jajcem in po želji posujte s sezamom.
  9. Pustite vzhajati še 30 minut na sobni temperaturi.
  10. Pečico segrejte na 180°C (zgornji in spodnji grelec). Pecite 25 minut, dokler ne postanejo zlato rjave.
  11. Če uporabljate program z ventilatorjem, čas peke nekoliko skrajšajte (za približno 2-3 minute).

Video recept

 

POSKUSITE TUDI: Odlična ideja za prigrizek, ki bo navdušil goste na zabavi


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?
Naslednji članekTakšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo