Buhtlje obožujemo v vseh oblikah, tudi slanih. Tale recept za slane buhtlje vas bo zagotovo navdušil in poskrbel, da boste poželi veliko slave od jedcev.
Sestavine
- 550 g gladke moke
- 5 g soli
- 7 g sladkorja
- 1 zavitek (7 g) suhega kvasa
- 1 žlica sončničnega olja
- 100 g masla (stopljenega)
- 2,5 dl (250 ml) mleka
- 90 g kisle smetane
Sestavine za nadev:
- 80–100 g pršuta (ali suhe salame)
- 150 g trdega sira (po želji: edamec, trapist, itd.)
Za premaz:
- 1 sveže jajce
- Sezamova semena (ali druga semena za posip)
Postopek
- V veliki skledi zmešajte suhe sestavine: moko, sol, sladkor in suhi kvas.
- V drugi posodi zmešajte stopljeno maslo, sončnično olje, mleko in kislo smetano. Mešanica naj bo mlačna (ne vroča).
- Postopoma dodajajte suhe sestavine mokrim in zamesite mehko testo. Testo bo sprva lepljivo, vendar tako mora biti. Gnetite, dokler ne dobite gladke kepe testa.
- Testo pokrijte s kuhinjsko krpo ali folijo in pustite vzhajati na toplem približno 40 minut, dokler se volumen ne podvoji.
- Testo razdelite na 10 enakih delov (približno 100 g vsak). Oblikujte kroglice.
- Vsako kroglico s prsti sploščite, na sredino položite pršut in sir, nato robove dobro zaprite in oblikujte buhtelj.
- Buhtlje razporedite v pekač (30×20 cm), ki ste ga premazali z maslom in rahlo pomokali.
- Premažite z razžvrkljanim jajcem in po želji posujte s sezamom.
- Pustite vzhajati še 30 minut na sobni temperaturi.
- Pečico segrejte na 180°C (zgornji in spodnji grelec). Pecite 25 minut, dokler ne postanejo zlato rjave.
- Če uporabljate program z ventilatorjem, čas peke nekoliko skrajšajte (za približno 2-3 minute).
Video recept
POSKUSITE TUDI: Odlična ideja za prigrizek, ki bo navdušil goste na zabavi
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
- Solata iz kislega zelja, da dobite v mrzlih dneh še malo več vitaminov
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe