Jajca benedict so priljubljena jed za zajtrk ali brunch. So sicer zelo nasitna in težka hrana, a jih lahko izboljšate s kakšnim kosom avokada ali druge zelenjave, da razbijete to težino.

Sestavine

Za holandsko omako

  • 3 rumenjaki
  • 1 žlička vode
  • 2 žlički limoninega soka
  • 110 g stopljenega masla
  • ščepec kajenskega popra
  • 0,5 žličke česna v prahu
  • 0,25 žličke belega popra
  • Ščepec soli ali po okusu

Za preostali recept

  • 2 toasta
  • 4 cela jajca za poširanje
  • 4 rezine slanine
  • maslo za mazanje

Postopek

  • Dodajte 1 čajno žličko vode 3 rumenjakom in skupaj zmešajte v skledi, da se združi.
  • Posodo z rumenjaki postavite na lonec, napolnjen s približno 1 cm vode. Pustite, da voda rahlo zavre, vendar ne zavre. Nato dodajte limonin sok. Pazite, da rumenjake ves čas mešate.
  • Rumenjakom med nenehnim mešanjem z metlico počasi dodate stopljeno maslo.
  • Rumenjakom dodate kajenski poper, česen v prahu, beli poper in sol ter dobro premešate. Da je holandska omaka pripravljena, boste vedeli, ko postane kremasta in bledo rumene barve. Odstavite z ognja in v loncu pustite skledo holandske omake, da ostane topla.
  • Medtem napolnite kozico s približno 1 cm vode in 1 žlico kisa.
  • Preden vstavite jajca, zavrite vodo. Spustite jajce v majhno skledo in ga počasi, z enim tekočim gibom potisnite v vodo. Pustite, da se jajce pošira 2-4 minute, odvisno od tega, kako tekoče vam je všeč. Ta korak ponovite z vsakim jajcem. Ko je jajce poširano, ga odstranite z žlico na krožnik.
  • Zdaj obe strani slanine zapečete v ponvi na srednjem ognju.
  • Toast rahlo popečete v toasterju. Nato vsakega namažete z maslom.
  • Na vsakega položite slanino, nanjo dodajte poširano jajce in holandsko omako.

Recept za jajca benedict. Priljubljeno brunch jed


Zadnji prispevki

Prejšnji članekIdeje za doma narejene pustne kostume, ki bodo navdušili
Naslednji članekOptična iluzija: Težko je verjeti, a na sliki je še en obraz, dobro skrit očem