Jajca benedict so priljubljena jed za zajtrk ali brunch. So sicer zelo nasitna in težka hrana, a jih lahko izboljšate s kakšnim kosom avokada ali druge zelenjave, da razbijete to težino.
Sestavine
Za holandsko omako
- 3 rumenjaki
- 1 žlička vode
- 2 žlički limoninega soka
- 110 g stopljenega masla
- ščepec kajenskega popra
- 0,5 žličke česna v prahu
- 0,25 žličke belega popra
- Ščepec soli ali po okusu
Za preostali recept
- 2 toasta
- 4 cela jajca za poširanje
- 4 rezine slanine
- maslo za mazanje
Postopek
- Dodajte 1 čajno žličko vode 3 rumenjakom in skupaj zmešajte v skledi, da se združi.
- Posodo z rumenjaki postavite na lonec, napolnjen s približno 1 cm vode. Pustite, da voda rahlo zavre, vendar ne zavre. Nato dodajte limonin sok. Pazite, da rumenjake ves čas mešate.
- Rumenjakom med nenehnim mešanjem z metlico počasi dodate stopljeno maslo.
- Rumenjakom dodate kajenski poper, česen v prahu, beli poper in sol ter dobro premešate. Da je holandska omaka pripravljena, boste vedeli, ko postane kremasta in bledo rumene barve. Odstavite z ognja in v loncu pustite skledo holandske omake, da ostane topla.
- Medtem napolnite kozico s približno 1 cm vode in 1 žlico kisa.
- Preden vstavite jajca, zavrite vodo. Spustite jajce v majhno skledo in ga počasi, z enim tekočim gibom potisnite v vodo. Pustite, da se jajce pošira 2-4 minute, odvisno od tega, kako tekoče vam je všeč. Ta korak ponovite z vsakim jajcem. Ko je jajce poširano, ga odstranite z žlico na krožnik.
- Zdaj obe strani slanine zapečete v ponvi na srednjem ognju.
- Toast rahlo popečete v toasterju. Nato vsakega namažete z maslom.
- Na vsakega položite slanino, nanjo dodajte poširano jajce in holandsko omako.