Če boste za veliko noč pripravili polnjena ocvrta jajca, boste s to jedjo polepšali praznično mizo in navdušili vse goste.

Sestavine

  • 9 jajc
  • 5 žlic majoneze
  • 3 žlice kisle smetane
  • 1 žlica gorčice (neobvezno)
  • sol
  • poper
  • čili v prahu
  • 2-3 rezine tanko narezane šunke ali pršuta
  • 2 kumarici
  • 1 žlica sesekljanega drobnjaka

Za paniranje:

  • 8 žlic moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice mleka
  • sol, poper
  • 10 žlic krušnih drobtin
  • 1 žlička mešanice mediteranskih začimb

Postopek

  1. Jajca vedno skuhamo tako, da jih damo v lonec in zalijemo z mlačno vodo, postavimo na ogenj in ko zavrejo, kuhamo še 13 minut. Po teh 13 minutah jajca prelijemo z ledeno vodo in pustimo, da se ohladijo, nato jih olupimo.
  2. Olupljena kuhana jajca po dolgi strani prerežemo na pol, tako da dobimo dve polovici. Iz vsake polovice z žličko odstranimo rumenjak. Vse rumenjake odstavimo v eno posodo.
  3. Polovice izdolbenih beljakov paniramo tako kot bi panirali meso: najprej v moki, nato v mleku in soli primešana jajca, nato pa še v drobtinah z zelišči.
  4. Na večji količini segretega olja na kratko popražimo šunko ali panceto. Odstavimo, da se maščoba odcedi.
  5. V isto olje, ko je še vroče, stresemo panirana jajca in ocvremo. Poberemo jih na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba.
  6. Rumenjake zmešamo z majonezo, smetano in začimbami ter jih dobro premešamo do gladkega. Preložimo v cevno vrečko za okraševanje in z okrasno zvezdasto konico v vsako polovico paniranih beljakov nadevamo polnilo.
  7. Vse skupaj od zgoraj potresemo z nadrobljeno šunko, drobno sesekljanimi kislimi kumaricami in sesekljanim drobnjakom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
Naslednji članekNaredi sam: Poskočni velikonočni zajec