Če boste za veliko noč pripravili polnjena ocvrta jajca, boste s to jedjo polepšali praznično mizo in navdušili vse goste.
Sestavine
- 9 jajc
- 5 žlic majoneze
- 3 žlice kisle smetane
- 1 žlica gorčice (neobvezno)
- sol
- poper
- čili v prahu
- 2-3 rezine tanko narezane šunke ali pršuta
- 2 kumarici
- 1 žlica sesekljanega drobnjaka
Za paniranje:
- 8 žlic moke
- 2 jajci
- 3 žlice mleka
- sol, poper
- 10 žlic krušnih drobtin
- 1 žlička mešanice mediteranskih začimb
Postopek
- Jajca vedno skuhamo tako, da jih damo v lonec in zalijemo z mlačno vodo, postavimo na ogenj in ko zavrejo, kuhamo še 13 minut. Po teh 13 minutah jajca prelijemo z ledeno vodo in pustimo, da se ohladijo, nato jih olupimo.
- Olupljena kuhana jajca po dolgi strani prerežemo na pol, tako da dobimo dve polovici. Iz vsake polovice z žličko odstranimo rumenjak. Vse rumenjake odstavimo v eno posodo.
- Polovice izdolbenih beljakov paniramo tako kot bi panirali meso: najprej v moki, nato v mleku in soli primešana jajca, nato pa še v drobtinah z zelišči.
- Na večji količini segretega olja na kratko popražimo šunko ali panceto. Odstavimo, da se maščoba odcedi.
- V isto olje, ko je še vroče, stresemo panirana jajca in ocvremo. Poberemo jih na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba.
- Rumenjake zmešamo z majonezo, smetano in začimbami ter jih dobro premešamo do gladkega. Preložimo v cevno vrečko za okraševanje in z okrasno zvezdasto konico v vsako polovico paniranih beljakov nadevamo polnilo.
- Vse skupaj od zgoraj potresemo z nadrobljeno šunko, drobno sesekljanimi kislimi kumaricami in sesekljanim drobnjakom.