Originalna Sacher torta je znana avstrijska poslastica. Torto sestavlja čokoladni biskvit, prelit s tanko plastjo marelične marmelade in prelit s čokoladno glazuro. Postreženo s stepeno smetano.

Sestavine

  • Biskvit
  • 7 jajc
  • 150 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g temne čokolade
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 120 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 150 g moke
  • 150 g marelične marmelade
  • 1 žlica ruma
  • maslo, za premazovanje modela
  • moka, za posipanje modela
  • Čokoladna glazura
  • 200 g temne čokolade
  • 200 g sladkorja
  • 150 ml vode
  • 200 ml sladke smetane

Recept za kraljico tort: Sacher torta

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Tortni model premera 26 cm rahlo namastimo z maslom in potresemo z moko.
  2. Čokolado nasekljamo na koščke, damo v manjši lonec in stopimo na majhnem ognju. Marmelado zmešamo z rumom in pustimo na sobni temperaturi, da jo bomo kasneje lažje mazali.
  3. V skledi z mešalnikom stepemo beljake s ščepcem soli. Postopoma dodajamo sladkor, dokler ne dobimo čvrstega beljakovega snega.
  4. V drugo večjo skledo damo zmehčano maslo, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Mešajte dokler ne dobite kremaste zmesi. Med nenehnim mešanjem dodajamo rumenjake enega za drugim. V jajčno zmes vmešamo stopljeno čokolado. Dodamo moko in nežno mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Na koncu z lopatko nežno vmešamo beljakov sneg.
  5. Zmes vlijemo v model in postavimo v pečico. Pečemo 60 minut. Odstranite iz pečice in pustite, da se na kratko ohladi. Odstranite obroč in pustite, da se popolnoma ohladi, preden ga razrežete.
  6. Biskvit vzdolžno prerežemo na dva enaka dela. Polovico biskvita položimo na servirni krožnik in ga namažemo s tanko plastjo marmelade. Drugi biskvit rahlo pritisnemo na marmelado, s preostankom marmelade pa namažemo celotno torto.
  7. V manjši posodi segrejemo vodo in sladkor ter čokolado nasekljamo na majhne koščke. Segreto vodo s sladkorjem prelijemo v drugo posodo, pustimo, da se malo ohladi, nato pa v še vročo vodo dodamo koščke čokolade. Pustite 2 do 3 minute in mešajte, da se čokolada stopi.
  8. Torto položimo na rešetko, pod rešetko pa pekač. Torto premažemo z glazuro, površino torte pa zgladimo z veliko lopatko.
  9. Pustite, da se čokolada strdi. Sladko smetano zmešamo v stepeno smetano, jo preložimo v slaščičarsko vrečko in po želji okrasimo torto.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za domače mlince, nikoli več jih ne boste kupili
Naslednji članekTrije simptomi, ki med prvimi nakazujejo na raka nadledvične žleze (zelo smrtonosne oblike raka)