Mlinci so še posebej priljubljeni v jesenskem času, ko se približuje martinovanje. Na Martinovo ob gosi pač ne smejo manjkati. Letos jih pripravite kar sami. Okus je res neprimerljivo boljši.

Sestavine

  • 500 g gladke moke
  • 1 čajna žlička soli
  • 200 ml mlačne vode
  • 2 jajci

Recept za domače mlince, nikoli več jih ne boste kupili

Postopek

  • Vse sestavine damo v večjo skledo in zamesimo gladko testo.
  • Pečico segrejte na 220 stopinj skupaj s pekačem, na katerem boste pekli mlince.
  • Če imate možnost jih specite na štedilniku na drva, takrat so najboljši.
  • Testo razdelite na 10 delov in vsakega razvaljajte na velikost 30 x 30 cm. Pekač vzamemo iz pečice.
  • Mlince previdno prestavimo na pekač in vrnemo v pečico za 5-6 minut.
  • Mlinci morajo biti svetle barve s temnimi lisami. Pečene položimo na krpo, da se ohladijo, in postopek ponovimo z ostalimi.
  • Nastrgamo jih na poljubno velike kose in jih prelijemo z vrelo vodo. Začinimo z jedilno maščobo in postrežemo.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Preverite, kako se počutite v življenju glede na to, kaj najprej vidite?
Naslednji članekRecept za kraljico tort: Sacher torta