Klasična jabolčna pita je že malo iz mode, čeprav večkrat prija, a čas je, da se naučite pripraviti še kakšno pito z jabolki. Danes vam predstavljamo recept za izjemno kremasto in slastno.

Sestavine

  • 900 g jabolk (kislo-sladke sorte)
  • 400 g kisle smetane (20 % maščobe)
  • 250 g gladke moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 20 g koruznega škroba
  • ⅓ čajne žličke vanilije
  • 200 g sladkorja
  • ¼ čajne žličke soli
  • 100 g masla (hladnega)
  • 3 jajca
  • 3 žlice limoninega soka

Postopek

  1. V večji skledi dobro zmešajte 50 g kisle smetane, 1 jajce, sol in 50 g sladkorja.
  2. V mešalnik dodajte moko, pecilni prašek, vanilin in na kocke narezano hladno maslo.
  3. Mešajte, dokler ne nastanejo drobtine.
  4. Združite mešanico kisle smetane in drobtin ter zgnetite gladko in mehko testo.
  5. Testo razporedite v pekač, obložen s peki papirjem. S prsti oblikujte dno in stranice pite.
  6. Pekač postavite v hladilnik za 30 minut.
  7. V čisti skledi zmešajte 350 g kisle smetane, 150 g sladkorja, 2 jajci in koruzni škrob, dokler ne dobite gladke mase.
  8. Jabolka olupite, odstranite sredice in narežite na tanke polmesece. Pokapajte jih z limoninim sokom, da ne potemnijo.
  9. Na testo v pekaču razporedite polovico narezanih jabolk, prelijte s polovico smetanove nadevne mase, nato dodajte preostala jabolka in prelijte s preostankom nadeva. Vse enakomerno razporedite.
  10. Pito pecite v pečici, ogreti na 180 °C, približno 45–50 minut.
  11. Pečeno pito ohladite na sobni temperaturi in jo nato za 5–6 ur postavite v hladilnik.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako se znebiti pršic na telesu, v hiši in iz postelje?
Naslednji članekOptična iluzija: Samo 2 % ljudi najde skrito skledico na sliki, ste med njimi?