Poletje je idealen čas za pripravo tega ledenega kolača brez peke, saj ne zahteva pečice, ampak le malo vašega časa in truda.
Sestavine
Za podlago:
- 250 g oreo piškotov
- 80 g masla
Za kremo:
- 500 ml mleka
- 500 ml sladke smetane
- 8 žlic gustina
- 3 žlice ostre moke
- 5 žlic sladkorja
- 500 g mascarponee
- 150 g čokolade za kuhanje
In še:
- 500 ml smetane za stepanje
Postopek
- Za osnovo v blenderju zmeljemo piškote, dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.
- Piškotno podlago vtisnemo v srednje velik model.
- Podlago dobro potapkajte z veliko žlico, da postane gladka. Med pripravo kreme hranite v hladilniku.
- Za kremo zmešamo mleko in sladko smetano. Odstranite cca 200 ml in zmešajte z moko, sladkorjem in gustinom. Preostanek mešanice mleka in smetane zavremo, nato pa maso z moko, gustinom in sladkorjem zavremo.
- Med mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zgosti.
- To je hiter postopek, nekaj takega kot kuhanje pudinga. Kuhano kremo med mešanjem ohladimo.
- Ohlajeni kremi dodamo mascarpone in z mešanjem povežemo.
- Kremo razdelimo na dva dela, v enega pa dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo.
- Na piškotno podlago najprej namažemo beli del, čez pa še čokoladni del kreme. Za par ur postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Nato vse skupaj premažemo s čvrsto stepeno smetano in po želji potresemo s čokoladnimi ostružki. Z
- daj lahko (ali pa tudi ni treba) kolač postavite v zamrzovalnik za približno 30 minut.
- Postrezite narezano na kocke želene velikosti.
Video recept
Zadnji prispevki
- To je način za najhitrejše in najenostavnejše lupljenje česna
- Recept: Odličen namaz iz osliča
- Takšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
- Recept za izvrstne slane buhtlje, ki so odličen prigrizek za vsako priložnost
- Optična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?
- Recept za paradižnikovo juho, ki v teh dneh še kako prija