Poletje je idealen čas za pripravo tega ledenega kolača brez peke, saj ne zahteva pečice, ampak le malo vašega časa in truda.

Sestavine

Za podlago:

  • 250 g oreo piškotov
  • 80 g masla

Za kremo:

  • 500 ml mleka
  • 500 ml sladke smetane
  • 8 žlic gustina
  • 3 žlice ostre moke
  • 5 žlic sladkorja
  • 500 g mascarponee
  • 150 g čokolade za kuhanje

In še: 

  • 500 ml smetane za stepanje

Postopek

  1. Za osnovo v blenderju zmeljemo piškote, dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.
  2. Piškotno podlago vtisnemo v srednje velik model.
  3. Podlago dobro potapkajte z veliko žlico, da postane gladka. Med pripravo kreme hranite v hladilniku.
  4. Za kremo zmešamo mleko in sladko smetano. Odstranite cca 200 ml in zmešajte z moko, sladkorjem in gustinom. Preostanek mešanice mleka in smetane zavremo, nato pa maso z moko, gustinom in sladkorjem zavremo.
  5. Med mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zgosti.
  6. To je hiter postopek, nekaj takega kot kuhanje pudinga. Kuhano kremo med mešanjem ohladimo.
  7. Ohlajeni kremi dodamo mascarpone in z mešanjem povežemo.
  8. Kremo razdelimo na dva dela, v enega pa dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo.
  9. Na piškotno podlago najprej namažemo beli del, čez pa še čokoladni del kreme. Za par ur postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Nato vse skupaj premažemo s čvrsto stepeno smetano in po želji potresemo s čokoladnimi ostružki. Z
  10. daj lahko (ali pa tudi ni treba) kolač postavite v zamrzovalnik za približno 30 minut.
  11. Postrezite narezano na kocke želene velikosti.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZalijte svoje kumare z mešanico 2 sestavin in dobili boste velike in sočne plodove
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #62