Če imate radi zavitke in štrudle, potem vam bo tale recept zelo všeč. Priprava je enostavna in zelo hitra. Kosilo boste imeli pripravljeno v 10 minutah, nato boste samo počakali, da se speče.

Sestavine

  • 700 gramov vlečenega testa
  • 500 – 700 gramov mletega mesa
  • 2 čebuli
  • 100 gramov masla
  • kisle smetane 1 žlica
  • 200 ml mleka

Postopek

  1. 2 čebuli prepražite na maslu in pustite, da se ohladi.
  2. Pripravite mešanico: 700 gramov mešane govedine, 2 žlički soli, 2 žlici popra, čebula, ki se je medtem ohladila, 200 ml mlačne vode, 1 žlica kisle smetane. Vse dobro premešate.
  3. V eno posodo date 200 ml mleka, 1 žličko soli in 2 žlici olja – premešate.
  4. V manjšo posodo vlijte vročo vodo, vanjo polagajte testo.
  5. Pekač, kjer boste delali burek, naoljite in začnite zlagati.
  6. Prvega sloja ne boste namakali z vodo, ampak ga samo poškropite od zgoraj.
  7. Po vrhu razporedite meso in ga poškropite z mlečno mešanico.
  8. To mešanico dodajte vsako drugo vrsto.
  9. Rezance namočimo v vrelo vodo in jih zlagamo naprej v plasteh, do vrha pekača: testo – meso – mlečna zmes.
  10. Pito narežete na kocke – se bolje speče in enakomerno vpije vodo.
  11. Pečico segrejte na 250°C, pito malo naoljite in pečete 35-40 minut, do želene barve.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTeh pet vrst zelenjave lahko še posadite junija, vendar morate biti pozorni na nekaj stvari
Naslednji članekOptična iluzija: Če najdete kačo v nekaj sekundah, imate visok IQ