Če imate radi zavitke in štrudle, potem vam bo tale recept zelo všeč. Priprava je enostavna in zelo hitra. Kosilo boste imeli pripravljeno v 10 minutah, nato boste samo počakali, da se speče.
Sestavine
- 700 gramov vlečenega testa
- 500 – 700 gramov mletega mesa
- 2 čebuli
- 100 gramov masla
- kisle smetane 1 žlica
- 200 ml mleka
Postopek
- 2 čebuli prepražite na maslu in pustite, da se ohladi.
- Pripravite mešanico: 700 gramov mešane govedine, 2 žlički soli, 2 žlici popra, čebula, ki se je medtem ohladila, 200 ml mlačne vode, 1 žlica kisle smetane. Vse dobro premešate.
- V eno posodo date 200 ml mleka, 1 žličko soli in 2 žlici olja – premešate.
- V manjšo posodo vlijte vročo vodo, vanjo polagajte testo.
- Pekač, kjer boste delali burek, naoljite in začnite zlagati.
- Prvega sloja ne boste namakali z vodo, ampak ga samo poškropite od zgoraj.
- Po vrhu razporedite meso in ga poškropite z mlečno mešanico.
- To mešanico dodajte vsako drugo vrsto.
- Rezance namočimo v vrelo vodo in jih zlagamo naprej v plasteh, do vrha pekača: testo – meso – mlečna zmes.
- Pito narežete na kocke – se bolje speče in enakomerno vpije vodo.
- Pečico segrejte na 250°C, pito malo naoljite in pečete 35-40 minut, do želene barve.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju