Če radi pečete torte, potem je tale razkošna torta recept, ki ga morate poskusiti. Sestavljena je iz štirih biskvitov in dveh različnih krem, ki se skupaj povežejo v odlično celoto.
Sestavine
Biskvit (4x)
- 4 beljaki
- 4 žlice sladkorja
- 2 žlici moke
- 50 g praženih, mletih lešnikov
- 5 g pecilnega praška
Krema I:
- 6 rumenjakov
- 500 ml mleka
- 200 g sladkorja
- 90 g škroba
- 125 g masla
- 85 g čokolade
- 50 g praženih mletih lešnikov
- 2 žlici stepene smetane
Krema II:
- 10 rumenjakov
- 150 g sladkorja
- 85 g noisete čokolade
- 125 g masla
- 200 g stepene smetane v prahu + 300 ml mleka
Glazura:
- 1 tablica mlečne čokolade, najboljše želje
- 2 žlici olja
Postopek
- Pečico prižgemo na 180 stopinj in pustimo, da se segreje.
- Beljake stepemo s sladkorjem, nato dodamo lešnike, moko in pecilni prašek.
- Premešamo z lopatko in vlijemo v obložen okrogel pekač premera 26 cm.
- Pečemo 15 minut.
- Postopek ponovimo še 3x.
- Ostane nam 16 rumenjakov, torej jih 6 porabimo za kremo.
- Rumenjake, sladkor in škrob stepemo z malo hladnega mleka, približno 50 ml.
- Preostanek mleka zavremo.
- Ko mleko zavre, ga prelijemo k rumenjakovi zmesi in premešamo.
- Nato vse skupaj vrnemo v lonec in na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se zgosti.
- Neprestano mešamo.
- Zgoščeno kremo odstavimo z ognja, prestavimo v drugo posodo in čez obložimo folijo ter pustimo, da se ohladi.
- Za drugo kremo v ponvi stepemo sladkor in 10 rumenjakov ter damo na drugo ponev v katero smo vlili 1-2 cm vode.
- Ko voda zavre, kuhamo rumenjake 10 minut (na pari) in dodamo noissete čokolado. Ko se stopi, odstavimo z ognja, da se nadev med občasnim mešanjem ohladi.
- V prvi ohlajen nadev dodamo maslo sobne temperature in vse skupaj premešamo. Če dodajate margarino, jo najprej stepite in nato dodajte.
- Stepeno smetano stepemo z vodo, nato pa v nadev dodamo 2 žlici stepene smetane in vse skupaj stepemo.
- Za zaključek nadeva dodamo narezano čokolado s piškoti in mlete lešnike. Vse skupaj premešamo z lopatko in prvi nadev je pripravljen.
- Drugemu nadevu dodamo 125 ml zmehčanega masla in vse skupaj stepemo, da je drugi nadev pripravljen.
- Sedaj imate vse, le še torto morate sestaviti.
- Biskvit 1 – polovica rumenega nadeva – tanka plast stepene smetane – biskvit 2 – cel drugi nadev – tanka plast stepene smetane – biskvit 3 – druga polovica rumene kreme – tanka plast stepene smetane – biskvit 4.
- Torto za par ur postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Čokolado stopimo z oljem in prelijemo čez zadnji biskvit.
- Okrog namažemo s čokoladno kremo, nato pa torto po želji okrasimo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju