Če radi pečete torte, potem je tale razkošna torta recept, ki ga morate poskusiti. Sestavljena je iz štirih biskvitov in dveh različnih krem, ki se skupaj povežejo v odlično celoto.

Sestavine

Biskvit (4x)

  • 4 beljaki
  • 4 žlice sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 50 g praženih, mletih lešnikov
  • 5 g pecilnega praška

Krema I:

  • 6 rumenjakov
  • 500 ml mleka
  • 200 g sladkorja
  • 90 g škroba
  • 125 g masla
  • 85 g čokolade
  • 50 g praženih mletih lešnikov
  • 2 žlici stepene smetane

Krema II:

  • 10 rumenjakov
  • 150 g sladkorja
  • 85 g noisete čokolade
  • 125 g masla
  • 200 g stepene smetane v prahu + 300 ml mleka

Glazura:

  • 1 tablica mlečne čokolade, najboljše želje
  • 2 žlici olja

Postopek

  1. Pečico prižgemo na 180 stopinj in pustimo, da se segreje.
  2. Beljake stepemo s sladkorjem, nato dodamo lešnike, moko in pecilni prašek.
  3. Premešamo z lopatko in vlijemo v obložen okrogel pekač premera 26 cm.
  4. Pečemo 15 minut.
  5. Postopek ponovimo še 3x.
  6. Ostane nam 16 rumenjakov, torej jih 6 porabimo za kremo.
  7. Rumenjake, sladkor in škrob stepemo z malo hladnega mleka, približno 50 ml.
  8. Preostanek mleka zavremo.
  9. Ko mleko zavre, ga prelijemo k rumenjakovi zmesi in premešamo.
  10. Nato vse skupaj vrnemo v lonec in na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se zgosti.
  11. Neprestano mešamo.
  12. Zgoščeno kremo odstavimo z ognja, prestavimo v drugo posodo in čez obložimo folijo ter pustimo, da se ohladi.
  13. Za drugo kremo v ponvi stepemo sladkor in 10 rumenjakov ter damo na drugo ponev v katero smo vlili 1-2 cm vode.
  14. Ko voda zavre, kuhamo rumenjake 10 minut (na pari) in dodamo noissete čokolado. Ko se stopi, odstavimo z ognja, da se nadev med občasnim mešanjem ohladi.
  15. V prvi ohlajen nadev dodamo maslo sobne temperature in vse skupaj premešamo. Če dodajate margarino, jo najprej stepite in nato dodajte.
  16. Stepeno smetano stepemo z vodo, nato pa v nadev dodamo 2 žlici stepene smetane in vse skupaj stepemo.
  17. Za zaključek nadeva dodamo narezano čokolado s piškoti in mlete lešnike. Vse skupaj premešamo z lopatko in prvi nadev je pripravljen.
  18. Drugemu nadevu dodamo 125 ml zmehčanega masla in vse skupaj stepemo, da je drugi nadev pripravljen.
  19. Sedaj imate vse, le še torto morate sestaviti.
  20. Biskvit 1 – polovica rumenega nadeva – tanka plast stepene smetane – biskvit 2 – cel drugi nadev – tanka plast stepene smetane – biskvit 3 – druga polovica rumene kreme – tanka plast stepene smetane – biskvit 4.
  21. Torto za par ur postavimo v hladilnik, da se strdi.
  22. Čokolado stopimo z oljem in prelijemo čez zadnji biskvit.
  23. Okrog namažemo s čokoladno kremo, nato pa torto po želji okrasimo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na ilustraciji se skriva zobna ščetka, jo najdete v nekaj sekundah?
Naslednji članekKako odstraniti trdovratne madeže na steklenih ploščah štedilnika?