Naša veganska čokoladna torta ne le razveseljuje brbončice, temveč tudi odpira vrata zdravi in etični sladkosti. Z vsakim sočnim grižljajem boste doživeli neustavljivo kombinacijo bogatega okusa in brezčasnega užitka, ki prinaša zadovoljstvo brez slabe vesti.
Sestavine
- 1 l in 400 ml vode
- 18 žlic moke
- 18 žlic kristalnega sladkorja
- 250 g margarine
- 3 žlice marmelade
- 100 g sladkorja v prahu
- 300 g veganske smetane za stepanje
- 100 g veganskih piškotov
- 120 g čokoladnega pudinga
- 2 g sode bikarbone
- 2 žlici kakava
- 200 g kakavovih kremnih ploščic
Postopek
- V večjo posodo damo 400 ml tople vode nato dodamo 13 žlic sladkorja.
- Malo premešamo, da se sladkor raztopi.
- Nato dodamo marmelado in 4 žlice sončničnega olja.
- 2 žlici olja pustimo za kasneje.
- Zmešamo in dodamo vso moko in kakav, sodo bikarbono in piškote.
- Premešamo.
- Namesto piškotov lahko dodamo mlete orehe.
- V pekač premera 30 cm x 20 cm damo peki papir in sedaj z zajemalko stresemo 1/3 zmesi.
- Medtem ko to počnemo, se naša pečica segreje na 180 C.
- Damo v pečico in pečemo približno 13 minut.
- Ponovimo še s preostalo maso, da dobimo 3 biskvite.
- Za nadev v skledo damo sladkor, čokoladni puding in malo vode.
- Zmešamo.
- Preostanek vode damo v lonec, da zavre.
- Sedaj ko je voda zavrela vanjo vlijemo čokoladni puding.
- In mešamo, dokler se ne zgosti.
- Ko odstavimo z ognja dodamo 100 g čokolade in mešamo dokler se ne stopi.
- Pustimo, da se popolnoma ohladi.
- Margarini dodamo sladkor v prahu in premešamo. Dodamo pudingu in premešamo.
- Naredimo stepeno smetano, 300 g stepene smetane zmešamo s 300 g hladne vode in stepamo.
- V pladenj, na katerem smo pekli biskvite, položimo folijo.
- Polagamo prvi biskvit in tretjino nadeva. Na vrh nadeva damo smetano in ponovimo od začetka.
- Končamo z biskvitom, ki ga okrasimo s preostankom smetane ali nadeva.
- Prelijemo z mešanico čokolade in olja, ki smo jo stopili v mikrovalovki.