Ta recept vsebuje samo najbolj zdrave in najbolj okusne sestavine in je celo veganom prijazen! Obljubimo, da boste uživali. To ni samo hiter obrok, ampak tudi hranljiva možnost za vsakogar.

Sestavine

  • 3 srednje veliki sladki krompirji
  • 2 stroka česna
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 400 g čičerike
  • 2 veliki pesti špinače
  • 1/2 rdeče čebule
  • Olivno olje
  • Sol in limonin sok
  • Črni poper, mleta kumina in dimljena paprika po okusu
  • Tahini omaka za prelivanje

Postopek

  1. Pečico segrejte na 200°C.
  2. Sladki krompir olupimo in prerežemo na pol. Vsak kos prebodemo z vilicami, da se lepo zmehča.
  3. Sladke krompirje pečemo v predhodno ogreti pečici 40 minut oziroma dokler niso hrustljavi in ​​pečeni.
  4. V ponvi na srednje močnem ognju segrejte malo olivnega olja.
  5. V ponev dodamo sesekljan česen in mešamo, dokler ne zadiši.
  6. Češnjeve paradižnike razpolovimo in dodamo v ponev. Pustimo malo vreti, da se paradižnik zmehča.
  7. Rdečo čebulo drobno nasekljamo in mariniramo v soli in limoninem soku.
  8. V ponev dodamo čičeriko in špinačo. Nenehno mešamo, dokler špinača ne oveni in čičerika ni dobro kuhana.
  9. Mešanici dodamo sol, črni poper, mleto kumino in dimljeno papriko. Vse skupaj dobro premešamo.
  10. Pečen sladki krompir ponovno razrežemo in napolnimo z mešanico čičerike in špinače.
  11. Prelijte ga z marinirano rdečo čebulo za dodatno plast okusa.
  12. Obrok pokapljajte s slastno plastjo tahinijeve omake za kremast zaključek.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekJe oslič sploh zdrava riba in kakšne so posledice uživanja?
Naslednji članekRecept: Klasična pečenka s slastno omako