Idealna sladica za tople dni ali posebne priložnosti. Kombinacija svežih jagod, kremastega mascarpone sira in hrustljavih piškotov bo navdušila vaše brbončice. Ta sladica je odlična izbira, ko želite nekaj posebnega.
Sestavine
- 300 g jagod (ali drugega sezonskega sadja)
- 150 g mletih piškotov
- 100 g masla
- 4 žlice gustina
- 4 žlice sladkorja
- 250 g mascarpone sira
- 150 g skute
- 4 žlice sladkorja v prahu
- 200 ml smetane za stepanje
Postopek
- Priprava piškotne osnove:
- 150 g mletih piškotov zmešajte s 100 g stopljenega masla in dobro premešajte, da dobite enotno zmes.
- Priprava jagodne omake:
- V drugi posodi zmešajte 4 žlice gustina z 4 žlicami vode.
- V lonec dajte 300 g jagod (ali drugega sadja), dodajte 5 žlic vode in mešajte, dokler ne zavre.
- Dodajte zmes gustina in vode ter mešajte, dokler se ne zgosti. Odstavite in pustite, da se ohladi.
- Priprava kremaste plasti:
- V skledi zmešajte 250 g mascarpone sira, 150 g skute in 4 žlice sladkorja v prahu.
- Uporabite mešalnik, da dobite gladko kremo.
- V drugi skledi stepite 200 ml smetane za stepanje do čvrstih vrhov.
- Stepeno smetano nežno vmešajte v mascarpone kremo z žlico, dokler se dobro ne poveže.
- Sestavljanje sladice:
- V kozarce najprej dodajte plast piškotne osnove.
- Nato dodajte plast mascarpone kreme.
- Sledi plast jagodne omake.
- Hlajenje in postrežba:
- Kozarce postavite v hladilnik za vsaj eno uro, da se sladica dobro ohladi in okusi prepojijo.
- Po vrhu dajte narezano sadje.
- Postrezite hladno in uživajte v osvežujoči sladici.
Video recept
Zadnji prispevki
- Bananin kruh, ki se od klasičnega razlikuje po tem, da je veliko bolj sočen in slasten
- Ta stvar, ki jo imate doma in ni kis, bo v dveh minutah raztopila vodni kamen
- Jabolka v testu, sladica, ki vas bo spomnila na otroštvo
- Optična iluzija: Na tej sliki je skrita mačka, ki jo opazi le 1 od 10 ljudi, bo vam uspelo?
- Slasten brezglutenski limonin kolač
- To je nasvet, ki ga za čiščenje pralnega stroja ne smete upoštevati