Pecivo, ki ga ponavadi pripravimo, kadar dobimo obiske. Je malo bolj zahtevno za pripravo, a vredno vsega truda.

Sestavine

  • 3 vrečke vanilijevega pudinga
  • 100 g sladkorja
  • 1 liter mleka
  • 3 jajca
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 žlico olja
  • 3 žlice mleka
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice čokolade v prahu
  • 3 žlice mletih lešnikov
  • 5 žlic temnega čokoladnega namaza
  • 150 ml čokoladne mleka
  • 2 žlici svetlega čokoladnega namaza
  • 500 ml sladke smetane

Postopek

  • Najprej bomo naredili puding.
  • 3 vrečke vanilijevega pudinga zmešajte s 100 g sladkorja in nekaj dcl od litra mleka. Vse premešajte.
  • Preostanek mleka damo v lonec, dokler ne zavre, nato pa ga odstranimo in dodamo puding ter ga vrnemo na ogenj in mešamo, dokler se ne zgosti.
  • Puding, ki smo ga naredili, prestavimo v skledo in pokrijemo s folijo ter pustimo, da se ohladi.
  • V večjo skledo dodajte 3 jajca in 3 žlice sladkorja ter vse dobro premešajte z mešalnikom.
  • Dodajte 1 žlico olja in 3 žlice mleka ter vse skupaj še zmešajte
  • Mešanici bomo dodali 1 čajno žličko pecilnega praška, pomešanega s 3 žlicami moke, ter dodali 3 žlice čokolade v prahu in 3 žlice mletih praženih lešnikov.
  • Vse dobro zmešamo z mešalnikom.
  • Pekač velikosti 20 x 35 cm naoljite in pomokajte ter enakomerno razporedite zmes, ki smo jo naredili.
  • Pečemo 25 minut pri 180 ° C
  • Ko je biskvit pečen, ga bomo z zobotrebcem malo nabodli in prelili s 150 ml čokoladnega mleka ter pustili, da se ohladi.
  • Medtem ko se biskvit ohladi, bomo z mešalnikom naredili puding in zmes razpolovili v 2 posodi.
  • V eno posodo dodajte 5 žlic temnega evrokrema, v drugo pa 1-2 žlici svetlega evrokrema.
  • Obe mešanici naredite z mešalnikom.
  • 300 ml smetane za stepanje stepemo v trd sneg in polovico damo v svetlo, drugo pa v temno smetano.
  • Najprej na biskvit enakomerno razporedimo svetlo kremo, nato pa še temno, vse skupaj pa premažemo še z 200 ml stepene smetane.
  • In to je vse, pecivo moramo še okrasiti po želji in ga dobro ohladiti v hladilniku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVodna kreša je pravi rastlinski rudnik mineralov: Vsa starodavna ljudstva so jo oboževala in uporabljala
Naslednji članekCvetovi in ​​lubje lipe imajo veliko koristi za zdravje