S pravim orodjem in navodili lahko v cvrtniku na vroč zrak naredite skoraj vse. Želite na hitro “kuhano” jajce? Uporabite cvrtnik. Nekaj ​​slanine v par minutah? Ja, poskusite cvrtnik. Hrepenite po polnem krožniku hrustljavih piščančjih peruti, ne da bi morali dodati tono olja ali paniranja? Uporabite cvrtnik na vroč zrak.

Če imate cvrtnik, lahko uživate v skoraj vseh kosih perutnine. Skupaj s piščančjimi perutmi lahko spečete piščančje prsi, stegna … vendar mnogi kuharji pravijo, da je najbolje, da ne pečete celega piščanca naenkrat, če uporabljate ta kuhinjski aparat.

Najboljši način za pripravo piščančjih perutničk v cvrtniku na vroč zrak

Ko imate perutničke začinjene in pripravljene za peko, ste na poti do najbolj hrustljavih perutničk. Da bi dosegli popolno ravnovesje hrustljavosti in sočnosti, začnite s predgretjem cvrtnika na 180 stopinj. Tehnično vam cvrtnika pred uporabo ni treba predhodno segreti, vendar mnogi ljudje priporočajo, da to storite, da dosežete najbolj natančen čas kuhanja.

Ko je predgreto, krila položite v košaro in pecite 12 minut. Potem, ko se pečejo že 12 minut, povečajte temperaturo na 200 stopinj in pecite dodatnih 8 minut. Ta dvostopenjski pristop daje perutim več hrustljavosti.

Dodaten korak, ki ga lahko naredite, je, da obrnete krila na polovici za enakomerno zapečenost, kar zagotovi, da je vsako krilo popolnoma zlato in hrustljavo.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #27
Naslednji članekRecept za pikantna svinjska rebrca iz pečice