Mehki brusnični piškoti z belo čokolado in pomarančno lupinico so popolna praznična poslastica. Uporabite sveže brusnice za dodatno mehkobo ali pa se odločite za posušene, če želite bolj izrazit okus.
Sestavine
- 170 g masla, sobne temperature
- 100 g granuliranega sladkorja
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 žlički naribane pomarančne lupinice
- 2 žlički vanilijevega ekstrakta
- 1 veliko jajce, sobne temperature
- 260 g večnamenske moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ½ žličke fine morske soli
- 150 g belih čokoladnih koščkov
- 2 skodelici svežih brusnic (približno 230 g), grobo sesekljanih (ali 1 skodelica posušenih brusnic)
Postopek
- Pečico segrejte na 175 °C. Pekače obložite s pergamentnim papirjem.
- V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte maslo, granuliran sladkor in rjavi sladkor na srednji do visoki hitrosti 2–3 minute, dokler masa ne postane rahla in puhasta.
- Dodajte jajce in stepajte, dokler se dobro ne poveže. Vmešajte pomarančno lupinico in vanilijev ekstrakt.
- V srednji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine postopoma dodajajte masleni mešanici ter stepajte, dokler ne dobite enotnega testa.
- S trdo lopatico v testo vmešajte brusnice in bele čokoladne koščke, dokler se enakomerno ne porazdelijo.
- Iz testa oblikujte kroglice premera približno 2,5 cm. Piškote polagajte na pekač, razmaknjene vsaj 2 cm narazen.
- Piškote pecite 12–15 minut, dokler robovi ne postanejo zlato rjavi. Če uporabljate suhe brusnice, bo peka trajala nekoliko manj časa (11–13 minut).
- Piškote pustite na pekaču 5 minut, nato jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.