Mehki brusnični piškoti z belo čokolado in pomarančno lupinico so popolna praznična poslastica. Uporabite sveže brusnice za dodatno mehkobo ali pa se odločite za posušene, če želite bolj izrazit okus.

Sestavine

  • 170 g masla, sobne temperature
  • 100 g granuliranega sladkorja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički naribane pomarančne lupinice
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1 veliko jajce, sobne temperature
  • 260 g večnamenske moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke fine morske soli
  • 150 g belih čokoladnih koščkov
  • 2 skodelici svežih brusnic (približno 230 g), grobo sesekljanih (ali 1 skodelica posušenih brusnic)

Postopek

  1. Pečico segrejte na 175 °C. Pekače obložite s pergamentnim papirjem.
  2. V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte maslo, granuliran sladkor in rjavi sladkor na srednji do visoki hitrosti 2–3 minute, dokler masa ne postane rahla in puhasta.
  3. Dodajte jajce in stepajte, dokler se dobro ne poveže. Vmešajte pomarančno lupinico in vanilijev ekstrakt.
  4. V srednji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine postopoma dodajajte masleni mešanici ter stepajte, dokler ne dobite enotnega testa.
  5. S trdo lopatico v testo vmešajte brusnice in bele čokoladne koščke, dokler se enakomerno ne porazdelijo.
  6. Iz testa oblikujte kroglice premera približno 2,5 cm. Piškote polagajte na pekač, razmaknjene vsaj 2 cm narazen.
  7. Piškote pecite 12–15 minut, dokler robovi ne postanejo zlato rjavi. Če uporabljate suhe brusnice, bo peka trajala nekoliko manj časa (11–13 minut).
  8. Piškote pustite na pekaču 5 minut, nato jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Recept za piškote z brusnicami in iz bele čokolade


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Okusen paprikaš, ki ga boste v hladnih dneh pripravljali pogosto
Naslednji članekKako zaslužiti od doma leta 2024