Piščančji paprikaš je popolna izbira za hitro, okusno in domače kosilo. Ta tradicionalna jed združuje sočno piščančje meso, bogato omako z aromatično zelenjavo in klasične začimbe.
Sestavine
- 1 kg piščančjega mesa (brez kože)
- Sol in poper po okusu
- 300 g čebule
- 2 stroka česna
- Korenina peteršilja in zelene (po okusu)
- 2 korenja
- Sesekljani listi peteršilja
- 1 lovorjev list
- 10 g mlete sladke paprike
- Po želji nekaj paradižnika
- 20 g moke
- 0,5 l mlačne vode
- 5 g soli ali mešanice začimb
Postopek
- Piščančje meso posolite in popoprajte z obeh strani. Pustite, da počiva na sobni temperaturi 20 minut.
- Sesekljajte čebulo, česen, korenček, korenino peteršilja in zelene.
- V globoki ponvi na zmernem ognju pražite sesekljano zelenjavo približno 10 minut.
- Dvakrat jo zalijte z 200 ml vode in nadaljujte s praženjem, dokler se zelenjava ne zmehča.
- Dodajte piščančje meso in ga na obeh straneh pražite približno 5 minut. Nato vmešajte sesekljan peteršilj in lovorjev list.
- Dvakrat zalijte z 250 ml vode in dušite 2-krat po 15 minut, da se omaka zgosti in sokovi skoraj povsem reducirajo.
- Vmešajte mleto sladko papriko in jo pražite 2 minuti, da se sprostijo okusi. Po želji dodajte nasekljan paradižnik.
- Moko raztopite v 0,5 l mlačne vode, dodajte sol ali mešanico začimb in dobro premešajte.
- Mešanico dodajte v paprikaš, dobro premešajte in kuhajte še 5 minut, dokler omaka ne postane gladka in gosta.
PREBERITE TUDI: Odlični napotki, kako pripraviti pire krompir
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Domače pljukance za nadomestek testenin, odlični so
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku