Piščančji paprikaš je popolna izbira za hitro, okusno in domače kosilo. Ta tradicionalna jed združuje sočno piščančje meso, bogato omako z aromatično zelenjavo in klasične začimbe.

Sestavine

  • 1 kg piščančjega mesa (brez kože)
  • Sol in poper po okusu
  • 300 g čebule
  • 2 stroka česna
  • Korenina peteršilja in zelene (po okusu)
  • 2 korenja
  • Sesekljani listi peteršilja
  • 1 lovorjev list
  • 10 g mlete sladke paprike
  • Po želji nekaj paradižnika
  • 20 g moke
  • 0,5 l mlačne vode
  • 5 g soli ali mešanice začimb

Postopek

  1. Piščančje meso posolite in popoprajte z obeh strani. Pustite, da počiva na sobni temperaturi 20 minut.
  2. Sesekljajte čebulo, česen, korenček, korenino peteršilja in zelene.
  3. V globoki ponvi na zmernem ognju pražite sesekljano zelenjavo približno 10 minut.
  4. Dvakrat jo zalijte z 200 ml vode in nadaljujte s praženjem, dokler se zelenjava ne zmehča.
  5. Dodajte piščančje meso in ga na obeh straneh pražite približno 5 minut. Nato vmešajte sesekljan peteršilj in lovorjev list.
  6. Dvakrat zalijte z 250 ml vode in dušite 2-krat po 15 minut, da se omaka zgosti in sokovi skoraj povsem reducirajo.
  7. Vmešajte mleto sladko papriko in jo pražite 2 minuti, da se sprostijo okusi. Po želji dodajte nasekljan paradižnik.
  8. Moko raztopite v 0,5 l mlačne vode, dodajte sol ali mešanico začimb in dobro premešajte.
  9. Mešanico dodajte v paprikaš, dobro premešajte in kuhajte še 5 minut, dokler omaka ne postane gladka in gosta.

PREBERITE TUDI: Odlični napotki, kako pripraviti pire krompir

Video recept

PRIPRAVITE TUDI: Domače pljukance za nadomestek testenin, odlični so


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNogavice bodo snežno bele, če jih boste oprali na tak način
Naslednji članekRecept za piškote z brusnicami in iz bele čokolade