Ta musaka z zeljem in mletim mesom je tako okusna, da jo boste pripravljali vedno znova. Okus musake lahko prilagodite z različnimi začimbami.

Sestavine

  • 400 g mešanega mletega mesa
  • 200 ml kuhanega paradižnika (ali koncentrata iz tube)
  • 100 ml rdečega ali belega vina
  • 2 čebuli
  • 4 krompirji
  • polovica zeljne glave (lahko cela, vendar manjša)
  • majhna skodelica riža (150 ml skodelica)
  • 3 jajca
  • 4 žlice kisle smetane
  • sol, poper, mleta rdeča paprika, origano, timijan…

Postopek

  1. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo meso in ga med mešanjem pražimo, da razpade.
  2. Zalijemo z vinom, solimo ali popramo in pustimo, da vino izhlapi. Nato dodamo paradižnik, mleto rdečo papriko, malo vode in dušimo na majhnem ognju približno 15-20 minut.
  3. Zeljno glavo narežemo in blanširamo v vreli slani vodi. Če je zelje mlado, to ni potrebno.
  4. Na olju prepražimo čebulo, dodamo odcejeno zelje, približno 1 dl vode in med mešanjem pražimo približno 15 minut. Začinimo po okusu.
  5. Krompir olupimo, narežemo na rezine in na kratko prekuhamo.
  6. Skuhamo riž.
  7. V pomaščeno ognjevarno posodo zložimo plast krompirja, nato plast mesa, nato plast riža in na koncu plast zelja.
  8. Vse skupaj zalijemo z mešanico jajc in kisle smetane, ki jo stepemo z metlico in začinimo po okusu (zelenjava, poper ali sol).
  9. Pečemo v pečici na 180℃ približno 25 minut, dokler se lepo zlato ne obarva.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj storiti z ostanki jajčnih beljakov?
Naslednji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva človek, vam ga uspe najti?