Prišla je sezona borovnic in ker jih lahko naberete skoraj v vsakem gozdu, je sedaj odlična priložnost, da jih uporabite v tem slastnem pecivu.
Sestavine
- 3 jajca
- 240 g sladkorja
- 2 vanilijeva sladkorja
- 240 ml kisle smetane
- 150 ml olja
- 1 limona (sok in lupinica)
- 400 g gladke moke
- 10 g pecilnega praška
- ščepec soli
- 500 g borovnic
Postopek
- Cela jajca stepamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem z mešalnikom toliko časa, da zmes postane svetla in gosta.
- Dodamo kislo smetano in olje ter še enkrat na kratko premešamo.
- Limonino lupino nastrgamo in iztisnemo sok.
- Prilijemo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in sok ter sol, nato zmes ročno z metlico premešamo, da ni grudic.
- Pekač velikosti 19×33 cm namastimo in pomokamo.
- Približno polovico zmesi vlijemo v pekač in po njej razporedimo polovico opranih borovnic.
- Po njih razporedimo preostanek biskvitne zmesi, nato pa položimo preostale borovnice.
- Borovnice rahlo potlačimo z žlico.
- Pecivo pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj, 45 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za bogato piščančjo juho z zelenjavo, ki jo boste pripravljali pogosto
- To je način za najhitrejše in najenostavnejše lupljenje česna
- Recept: Odličen namaz iz osliča
- Takšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
- Recept za izvrstne slane buhtlje, ki so odličen prigrizek za vsako priložnost
- Optična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?