Če ste ljubitelji sladkega, verjetno poznate sladico Dunajski valovi. Je zelo okusna in kremasta, primerna za različne prireditve in pomembne dogodke pa tudi kar tako, za slajši dan.
Sestavine
Biskvit:
- 6 jajc
- 250 g masla ali margarine sobne temperature
- 250 g sladkorja
- 160 g gladke moke
- 160 g ostre moke
- 1 pecilni prašek
- 100 ml mleka
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 čajna žlička cimeta
- 500 g odcejenih češenj iz kompota
Krema:
- 750 ml mleka
- 2 vrečki vanilijevega pudinga
- 100 g sladkorja
- 2 vanilijeva sladkorja
- 200 g masla ali margarinske sobne temperature
Glazura:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 8 žlic mleka
- 8 žlic olja
Postopek
- Maslo narežite na manjše koščke, dodajte sladkor in vse zmešajte.
- Ločite rumenjake od jajčnih beljakov.
- Mešanici masla in sladkorja dodajte rumenjake.
- Nalijte mleko in vse zmešajte.
- Dodajte moko (gladko in ostro) in pecilni prašek.
- Mešanica bo postala gosta.
- Beljake stepite v trden sneg.
- Sneg rahlo vmešajte v testo.
- Namažite 35 × 20 centimetra velik pekač.
- Odstranite tretjino mešanice testa v posebno skledo.
- Preostalo mešanico razporedite v pekač in jo poravnajte.
- Preostali tretjini dodajte kakav in cimet in z roko ročno zmešajte.
- Mešanica bo precej gosta.
- Z žlico previdno nanesite temno mešanico čez svetlobo od koncev proti sredini in jo razporedite.
- Razporedite češnje po celotni površini biskvita.
- Po tem jih nežno pritisnite v maso.
- Biskvit se 35 minut peče v predhodno ogreti peči na 180 stopinj Celzija.
- Zmešajte vanilijev puding v prahu s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
- Iz hladnega mleka odstranite 12 žlic mleka in zmešajte z mešanico pudinga in sladkorja v prahu.
- Vse dobro premešajte, da izginejo grudice.
- Preostanek mleka kuhajte in ko mleko zavre, ga odstranite s toplote, vlijte v stopljeno mešanico in se vrnite na vročino, mešajte, tako da ne nastanejo grudice.
- Kuhajte 2 minuti.
- Vročo mešanico pokrijte s prozorno folijo, da ne ustvarite skorje in pustite, da se ohladi.
- V mešalniku stepite maslo.
- Dodajte ohlajeno smetano in mešajte dolgo časa, da postane gladka in sijoča.
- Na ohlajeno testo položite stepeno kremo in jo dobro poravnajte.
- V skledo na štedilniku nalijte olje in mleko in dodajte čokolado.
- Na nizki vročini segrejte, da se čokolada raztopi.
- Pustite, da se stopljena čokolada rahlo ohladi, in glazuro razporedite po kremi.
- Pecivo ohladite.