Če ste ljubitelji sladkega, verjetno poznate sladico Dunajski valovi. Je zelo okusna in kremasta, primerna za različne prireditve in pomembne dogodke pa tudi kar tako, za slajši dan.

Sestavine

Biskvit:

  • 6 jajc
  • 250 g masla ali margarine sobne temperature
  • 250 g sladkorja
  • 160 g gladke moke
  • 160 g ostre moke
  • 1 pecilni prašek
  • 100 ml mleka
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 500 g odcejenih češenj iz kompota

Krema:

  • 750 ml mleka
  • 2 vrečki vanilijevega pudinga
  • 100 g sladkorja
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 200 g masla ali margarinske sobne temperature

Glazura:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 8 žlic mleka
  • 8 žlic olja

Postopek

  1. Maslo narežite na manjše koščke, dodajte sladkor in vse zmešajte.
  2. Ločite rumenjake od jajčnih beljakov.
  3. Mešanici masla in sladkorja dodajte rumenjake.
  4. Nalijte mleko in vse zmešajte.
  5. Dodajte moko (gladko in ostro) in pecilni prašek.
  6. Mešanica bo postala gosta.
  7. Beljake stepite v trden sneg.
  8. Sneg rahlo vmešajte v testo.
  9. Namažite 35 × 20 centimetra velik pekač.
  10. Odstranite tretjino mešanice testa v posebno skledo.
  11. Preostalo mešanico razporedite v pekač in jo poravnajte.
  12. Preostali tretjini dodajte kakav in cimet in z roko ročno zmešajte.
  13. Mešanica bo precej gosta.
  14. Z žlico previdno nanesite temno mešanico čez svetlobo od koncev proti sredini in jo razporedite.
  15. Razporedite češnje po celotni površini biskvita.
  16. Po tem jih nežno pritisnite v maso.
  17. Biskvit se 35 minut peče v predhodno ogreti peči na 180 stopinj Celzija.
  18. Zmešajte vanilijev puding v prahu s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
  19. Iz hladnega mleka odstranite 12 žlic mleka in zmešajte z mešanico pudinga in sladkorja v prahu.
  20. Vse dobro premešajte, da izginejo grudice.
  21. Preostanek mleka kuhajte in ko mleko zavre, ga odstranite s toplote, vlijte v stopljeno mešanico in se vrnite na vročino, mešajte, tako da ne nastanejo grudice.
  22. Kuhajte 2 minuti.
  23. Vročo mešanico pokrijte s prozorno folijo, da ne ustvarite skorje in pustite, da se ohladi.
  24. V mešalniku stepite maslo.
  25. Dodajte ohlajeno smetano in mešajte dolgo časa, da postane gladka in sijoča.
  26. Na ohlajeno testo položite stepeno kremo in jo dobro poravnajte.
  27. V skledo na štedilniku nalijte olje in mleko in dodajte čokolado.
  28. Na nizki vročini segrejte, da se čokolada raztopi.
  29. Pustite, da se stopljena čokolada rahlo ohladi, in glazuro razporedite po kremi.
  30. Pecivo ohladite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekŽe danes lahko storite to eno stvar, da boste srečnejši
Naslednji članekOptična iluzija: Koliko živali lahko opazite?