Včasih preprosto nimamo časa, da bi pripravljali bogate sladice, ki zahtevajo veliko dela. K sreči obstajajo recepti za bolj enostavne, takšne, ki si pripravljene v nekaj minutah, a kljub temu zelo slastne in estetske. Danes vam predstavljamo recept za Raffaelo kroglice, ki navdušijo še tako zahtevne sladkosnedce.
Sestavine
- 5 žlic gustina
- 5 žlic sladkorja
- 700 ml mleka
- 250 gramov margarine
- 250 gramov sladkorja v prahu
- 250 gramov kokosa
Postopek
- V posodo damo 5 žlic gustina (koruzni škrob), 5 žlic sladkorja in malo mleka, ki smo ga odlili od 700 ml.
- Preostalo mleko zavremo in v lonec dodamo zmes, ki smo jo naredili prej, mešamo dokler se ne zgosti in zmes ohladimo
- V drugi posodi pripravimo: 250 g margarine, 250 g sladkorja v prahu – stepemo.
- Margarina mora biti pred stepanjem na sobni temperaturi, da jo lahko lepo stepemo.
- Pripravimo kremo iz zmesi, ki smo jo predhodno ohladili z mešalnikom in ji dodamo mešanico margarine – dodatno premešamo in dodamo 250 g kokosa – še enkrat premešamo. Pustimo v hladilniku nekaj ur (lahko tudi čez noč).
- Ko se zmes lepo strdi, oblikujemo kroglice, v katere damo popražene lešnike ali mandlje in jih lepo povaljamo v kokosu.
Video recept